Вратата не се затваря
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Вратата не се затваря
От както застудя, вече за втори път ми се случи следното нещо:
Слизам, отключвам колата, качвам се и се оказва че не мога да си затворя вратата. Първо се съмнявах да не е от някое позамръзнало уплътнение, но днес като си поиграх малко повече, проблема май ще се окаже самия механизъм на вратата.
Като го разгледах, той е с някаква странна форма и когато затвориш вратата, желязото което е на колоната избутва и завърта една пластина която според мен трябва да щракне и да стой затворена, да ама не. колкото и да завъртам пластината, винаги се връща обратно.
Интересното е че след 4-5 опита вратата се затваря. Тъй като миналата зима такива проблеми не ми е правила се чудя дали да не се засилвам да сменям механизма. Не ми се вярва да е само от студа проблема.
Другото което се сещам по темата е, че когато купувах колата предния собственик каза че са се опитвали да я разбиват и после е сменял дръжката и ключалката.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и дайте идеи за решение.
Слизам, отключвам колата, качвам се и се оказва че не мога да си затворя вратата. Първо се съмнявах да не е от някое позамръзнало уплътнение, но днес като си поиграх малко повече, проблема май ще се окаже самия механизъм на вратата.
Като го разгледах, той е с някаква странна форма и когато затвориш вратата, желязото което е на колоната избутва и завърта една пластина която според мен трябва да щракне и да стой затворена, да ама не. колкото и да завъртам пластината, винаги се връща обратно.
Интересното е че след 4-5 опита вратата се затваря. Тъй като миналата зима такива проблеми не ми е правила се чудя дали да не се засилвам да сменям механизма. Не ми се вярва да е само от студа проблема.
Другото което се сещам по темата е, че когато купувах колата предния собственик каза че са се опитвали да я разбиват и после е сменял дръжката и ключалката.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и дайте идеи за решение.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Виновника за този ефект е износване на уплътнението на прозореца, което не би трябвало да пропуска вода във вратата. На автомивките и при мокрене така прониква вода във вътрешноста на вратите, къде изтече, къде - не, и при минусови температури парите замръзват и сковават овлажнените и несмазани метални механизми.
И като отвориш вратата - не можеш да я затвориш
Изхода при мен: с WD-40 пръскаш във всевъзможни посоки
през отворите на бравата (ключалката) и на дръжката. За посоките е най-добре да се ориентираш като разгледаш в Реалоем.ком устройството на бравата и ключалката.
В допълнение е добре да намажеш уплътненията на вратите с гел против замръзване и залепване на гумата към купето.
И като отвориш вратата - не можеш да я затвориш

Изхода при мен: с WD-40 пръскаш във всевъзможни посоки

В допълнение е добре да намажеш уплътненията на вратите с гел против замръзване и залепване на гумата към купето.
Re: Вратата не се затваря
XaMaB написа:...
Същата работа и при мен се получи днес. Всичко беше замръзнало. Отворих и не можах да затворя.ръчках с ключа и с 300 зора я затворих, за да мога да се прибера. Ама сега не се отваря. Дали утре ще я отворя?

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Да, ще се отвори, щом стане по-топло.
Относно вашите проблеми...
Колеги има си лек тази работа, нарича се зимна козметика (за ключалки, уплътнения и т.н.).
Относно вашите проблеми...
Колеги има си лек тази работа, нарича се зимна козметика (за ключалки, уплътнения и т.н.).

4 мнения
• Страница 1 от 1