Фийчър или бъг при ТДС-а?!?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 29 Авг 2007, 22:59

dinozab написа:Макс мощност 143к.с/4600об.
Макс въртящ момент 280Nm/2200об.
Макс обороти кратковременно 5200об.
;)

Моята понеже е с чип и тези стойности приблизително са :

Макс мощност 173к.с/4900об.
Макс въртящ момент 360Nm/2100об.
Макс обороти кратковременно 5300об.

Потребител
Аватар
Кара: 535d e60

Мнение от defect » 03 Сеп 2007, 2:20

Kartoff написа:Моята понеже е с чип и тези стойности приблизително са :

Макс мощност 173к.с/4900об.
Макс въртящ момент 360Nm/2100об.
Макс обороти кратковременно 5300об.

Къде ти го инсталираха тоя чип и усеща ли се разликата отпреди чипа и след тва?

Аз тоя уийкенд направих сериозен преход с бавареца:
София - Кърджали

и го бях натоварил яко:

4 говеда по 80 кила средно
4 китари по 10 кила средно
2 китарни усилвателя, единия - 30, другия - 40 кила
барабанче, чинели и кардан - 20-30 кила
и некви чанти с дрехи, глупости сигурно и те 10 кила някъде

Повече от 170 не можа да отлепи милия и се депресирах :(
Тряя да го водя да го скиват кво му е :(
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . :)

Потребител
Аватар

Мнение от defect » 03 Сеп 2007, 2:49

Kartoff написа:До тук добре, но ако не си сменил горивен, маслен и въздушен филтър + маслото естествено и не си махнал катализатора...

Добре де, не е ли хубаво да си седи тоя катализатор? В няколко теми вече обаче гледам, че хората са си го разкарали . . . Ква е драмата с него?
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . :)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 03 Сеп 2007, 15:29

defect написа:Добре де, не е ли хубаво да си седи тоя катализатор? В няколко теми вече обаче гледам, че хората са си го разкарали . . . Ква е драмата с него?

Голяма!
И аз като теб говорех, докато след близо 2 години не се престраших, и сега съм много щастлив от факта, че го махнах преди да ми скапе турбинката! 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 03 Сеп 2007, 23:30

КАТАЛИЗАТОРА ЗАПУШВА АУСПУХА И СКАПВА ДВИГАТЕЛЯ !!! Чипа не съм го слагал аз... Слаган е в Германия и колата е вкарана като 163 коня за да не се плати акциз... Иначе съм карал и други ТДС-ки на приятели без чип и да си кажа има съществена разлика...

Потребител
Аватар

Мнение от defect » 15 Сеп 2007, 16:54

Мтакам, пичове,

днес бях в НН сервиз и 1 пич там върза бавареца за компа, запалих го, погледна показателите, каза да го изгася, след тва бръкна при двигателя, изкара 1 маркучле и ми показа къде е скъсано. Тва било за следене на налягането в турбото. Сложи 1 ново маркучле на негово място и ся мотора бачка по-стабилно и равномерно, както и ускорението се подобри леко. Оказа се обаче, че имам теч на нафта от ГНП-то :( Мноо тъпо, щото не съм я усетил да харчи повече . . .
Освен това след като звъннах до Виена и разпитах, се разбра, че предишния собственик (австриеца) е яко параноик и я бил водил в някъф сервиз тая количка да и барнат некви настройки на ГНП, за да не можела да вдига повече от 160 -170 км/ч, щото го било страх да не се утрепе, което обяснява защо по дяволите ускорението ми изведнъж спира при тая скорост, за което пуснах и темата. Тва меко казано ме издразни и ся в сряда сутринта ще я зарежа в сервиза и ще я оставя да видят кво е положението, да се спре тоя теч и да я регулират нормално както си тряя. Мисля да ви послушам и да им кажа да разкарат катализатора, за да е по-споко колата. После ще пиша кво е било дереджето като я взема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 15 Сеп 2007, 20:41

Лелее е това е луд човек :mhihi: Тоя австриец май яко го бие сачмата...

Потребител
Аватар

Мнение от defect » 20 Сеп 2007, 15:18

Вчера я взех от НН сервиз колата. Сменили са й 2 гарнитурки на ГНП и е регулирана.

Начи сега двигателя работи още по-равномерно и спокойно и му изчезна 1 тракане, дето се появяваше при ниски обороти понякога. Набира малко по-брутално (особено след 2000 оборота се усеща, че дърпа повече отпреди) и ако преди палеше от 3-тия/4-тия цилиндър - ся пали още на 2-рия, независимо дали е студена или топла.
Още не съм я тествал обаче дали ще мине тоя праг, дето го имаше на 170-180 км/ч, щото тия дни баси задръстванията имаше - случвало се е 40 мин. да минавам по бул.Христо Ботев от бул. Сливница до 5-те кьошета, майка му стара, и не съм излизал извън града.

Потребител
Аватар

Мнение от defect » 22 Сеп 2007, 10:28

Мтакам :)

Снощи бях на магистралата и направих тестис на колата след като й беше регулирана помпата нормално. Точно на излизане от Сф по Цариградско, след като подминах ченгелите дето дебнат там (които ми написаха акт преди месец, майце им :confused: ), псувайки ги стъпих на газта, Machine Head - Imperium до дупка, после пета и педалът - докрай.
Идваше ми да квича от кеф направо. Докато успея да се изненадам, километражът вече показваше малко над 200, а едва забележимите червени точици отпред в далечината се бяха превърнали в коли, задминаващи някъф камион и тъй като там точно става нагорно и се стеснява пътя се наложи да прекратя тестиса и да намаля, за да не ги изпраскам изотзадзе, иначе се усещаше, че ще 'дигне и повече количката. Все едно досега й бяха спали част от конете. И ся съм много на кеф :) щото най-накрая се разреши тоя проблем, дето ме депресираше.

Искам да благодаря на всички от вас, които ми писаха и дадоха съвети :bowdown: Тряя да се почерпим на някое събиране ;)

Предишна

Назад към E39