Зимни гуми !?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Зимни гуми !?
пичове става вапрос за тези обикновените железни(е нали са алуминиеви де) черните джанти кви гумета зимни - размер 205/65/15 нали това е наи доброто ? и кога да ги слагам 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
да размера е подходящ, а кога да ги слагаш зависи изцяло от времето.
по принцип зимните гуми не е добре да ги караш когато е топло
по принцип зимните гуми не е добре да ги караш когато е топло

- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
Чувал съм, че казват най-късно а Димитров ден -зимни и на Гергьов (така ли се пишеше
) ден летни, аз мойта я взех с зимни и не сам ги сменял вече от 1 месец, а и невиждам смисъл точно сега да ги свалям, иначе я взех с Барум поларис2 205/65/15
имам още едни от старата ама са 195/65/15 ама май няма да и ходят а??

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
По принцип препоръчват да се слагат когато температурите паднат под +7 градуса ( и се задържат естествено) , така че това което казват колегите 3-5 или 8 върши работа. Ако ги сложиш сега ще вият като за световно защото са от меки смеси и ще се износват много бързо. Същия екшън е и като слагаш летните напролет - пак изчакваш да се задържи топло. Аз преди две години ги сложих в края на февруари защото няколко дена беше +15 градуса и зимната ми Lassa свиреше все едно имам лагер за смяна. След което в началото на март падна сняг и една седмица бях в приключение с летните гуми, добре поне че тогава бях с Толедо-то (т.е. с предно) и до инциденти не се стигна.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
11 мнения
• Страница 1 от 1