Относно отварянето на багажника ...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 16 Май 2007, 10:58

emok написа:
pazokolarov написа:
V_Kanchev написа:...

От този механизъм ли се подава сигнала за ....

От бравата на багажника е със сигурност. ....

Единствените ел. връзки са в машинката за заключване (позиция 23) и в партона за ключа на багажника. При мен схемата е поиталианчена, монтирана е друга машинка само с два извода, а не с три - един кабел (бял с кафява ивица) е свободен. Самата брава (позиция 7 на схемата) няма никакви ел. връзки. Тя само механично заключва багажника. Поради тази причина си мисля, че сигнала може да се подава от 23, но никак не съм уверен в това :confused:
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от V_Kanchev » 17 Май 2007, 22:48

Машинката 23 извършва единствено действието отваряне на капака, двигателчето изтегля гребенообразен вал и той отваря багажника и после чрез вградената спираловидна пружина в машинката валът се връща в първоначално състояние. Ще проверя утре със сигурност къде се намира бутона индикиращ отворен багажник, но по спомени при мен беше в бравата, но ще проверя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от V_Kanchev » 18 Май 2007, 19:11

Проверих, грашката е моя. Днес отворих отново машинката и наистина вътре има ключе, което индикира отварянето на багажника.

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 19 Май 2007, 2:34

Аз съм така вече година. Дайте машинка де.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 19 Май 2007, 10:06

V_Kanchev написа:Проверих, грашката е моя. Днес отворих на ново машинката и найстина вътре има ключе което индикира отварянето на багажника.

Много благодаря, колега Кънчев!
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 04 Юли 2007, 1:13

V_Kanchev написа:Въобще чуващ ли машинката да сработва, при мен се беше счупил червячната предавка в механизъма. Чуваше се двигателчето за завърта, а багажника не се отваря - възстановях червяка и всичко е на шест.

Аз имам същия проблем като тебе, върти двигателчето, но не се отваря багажника - можеш ли да ми кажеш къде или как да го оправя 10х предварително

Потребител
Аватар

Багажник...

Мнение от Petio69 » 09 Сеп 2007, 13:04

Имам един проблем падна ми акумолатора и сега не мога да си отворя багажника за да си сложа новиа акумолатор ниакакви идеи как да го направя? и ако ниакои знае каде се намира това аварино палене> защото на мен акумолатора ми е в багажника?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `05 E61 530d

Re: Багажник...

Мнение от krasikamex » 10 Сеп 2007, 1:09

Petio69 написа:Имам един проблем падна ми акумолатора и сега не мога да си отворя багажника за да си сложа новиа акумолатор ниакакви идеи как да го направя? и ако ниакои знае каде се намира това аварино палене> защото на мен акумолатора ми е в багажника?

Ако си беше попълнил профила коректно можеше да знаем каква ти е колата и да ти се помогне по-лесно!

В общи линии, пробвай да го отвориш с ключа на самата ключалка на капака на багажника. Ако това не помага, или нямаш ключалка като на моето комби:
Вариант 1 - минаваш през колата от вътре до багажника с новия акумолатор в ръка и го сменяваш /става само при комби/
А сега по сериозно към проблема ВАРИАНТ 2 - можеш да подадеш ток /с кабели/ от пред на двигателя, което захранва цялата кола и ще ти отвори и багажника.
Маса / - / можеш да вземеш на единия ботуш, а плюс има изведен върху двигателя. Отгоре в средата върху него има черна пластмаса, като я отвориш вътре има едно като болт, това е извод от положителната / + / ел. инсталация на колата.

Даваш и ток така и всичко е тип топ!!!!!
Успех

Предишна

Назад към E39