Към хората които карат 525d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- RAFF
- младши ентусиаст
-
да ме прощава колегата че му цапам темата, но като гледам колко хора сте се насочили към 525 д ще ми е интересно да чуя какво мислите за този туринг.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ight=525+d
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ight=525+d
pazokolarov написа:kagebista написа:Я някой да ми обясни какво показват цифрите на долния ред на бордовия компютър. Като почнем поред след външната температура. кое какво показва - три позиции са при мен след температурата
И таз добра! Я да видим, кой го мързи да търси из интернет!![]()
1. Външна температура.
2. Среден разход на гориво.
3. Оставащ пробег в км. до следващото зареждане.
4. Средна скорост на движение.
ами ако вярвам на точка 3 и на прибора за нивото на горивото в резервоара излиза че днес цял ден из центъра колата ми дава разход 9 литра

Едит: по 3. Оставащ пробег в км. до следващо зареждане - какво ще рече, че при достигане на 0ла трябва да свърши горивото или светва лампата за резервно гориво?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Aко си занулил БК след зареждане и я изрежеш при тръгване е нормално "точка 2."
да ти покаже 24-26 и после да започне да пада. А пък от "точка 2." зависи показзанието на "точка 3.", което пък е обратно пропоркционално на 2. и е малко абстрактна величина.
На седана лампата за резерва светва когато останат 8 литра в резервоара и можеш да разчиташ на около 100км пробег.
Ама ти наистина никаква техн. литература не четеш!!! 

На седана лампата за резерва светва когато останат 8 литра в резервоара и можеш да разчиташ на около 100км пробег.

MaxMan написа:pazokolarov написа:....а и след 200 000 км доста работи трябва да се сменят....
Така се получава като не се поддържа колата........
Ако си я гледаш, няма да се плашиш за след 200 000км. какво ще сменяш.
И все пак, какво се сменя след тези километри?
Дебитомер
Турбо
Няколко инжектора, при мен 2бр
Нафтова помпа
Тампони на двигателя
Изброените по-горе неща са извън редовните консумативи (масло, филтри, накладки, спирачни дискове, амортисьори)
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
kagebista написа:тоя форум за какво еpazokolarov написа:Ама ти наистина никаква техн. литература не четеш!!!
Този ФОРУМ колега, е за тези, които знаят много и желаят да споделят знанията си с други, също така ученолюбиви колеги.
Тук мързели, които нямат желание да си отворят книжката на колата или да си прочетат Menual Instructions-а не се толерират.
Тук също така се спазва добрият тон, без който атмосферата никога нямаше да е толкова приятна, а новите юзери нямаше да
могат да се интегрират в този Форум!

ICE написа:kagebista написа:тоя форум за какво еpazokolarov написа:Ама ти наистина никаква техн. литература не четеш!!!
Този ФОРУМ колега, е за тези, които знаят много и желаят да споделят знанията си с други, също така ученолюбиви колеги.
Тук мързели, които нямат желание да си отворят книжката на колата или да си прочетат Menual Instructions-а не се толерират.
Тук също така се спазва добрият тон, без който атмосферата никога нямаше да е толкова приятна, а новите юзери нямаше да
могат да се интегрират в този Форум!![]()
Това надявям се не е по-мой адрес.
Ако е по мой, то за да напиша онзи пост, ЯВНО нямам книжки, ЯВНО съм ползвал търсачката и ЯВНО не съм намерил това, което ме интересува, та да съм си позволил да питам в тема, точно свързана с разхода на горивото.
Имам няколко скромни мнения в които не видях къде не съм спазил добрия тон, можеш да ми посочиш такива, щото аз не ги виждам.
Аз съм се интегрирал отдавна в тоя форум - вече 2 години, и много рядко си позволявам да пиша - само когато не намирам отговор на нещо свързано с моите коли, но явно някои ме разбират погрешно, и чак критикуват. Ако трябва към всеки да се даде съвет да си чете техническата литература - то какъв е смисъла да се чете тук тогава. Да пояснявам ли още или е достатъчно

- Ore
- Потребител
-
- Детайли за колата: 525d
Градско в София с 525Д автоматик ми дава от 11-14л/100 но много зависи по кое време на деня я карам. Извинградско с 160-180 км/ч м дава винаги 8.3-8.5л/100км . Смъквал съм я и до 7л/100 ама това е ако я караш със 100-120 км/час
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3