Относно спирачни дискове?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
Относно спирачни дискове?
Здравеите колеги,
искам да попитам понеже не видях подобна тема в раздела за тези спирачни дискове?>
моля ако някои е по наясно да сподели за 520и-97година какви предни дискове мога да сложа в смисал на коя марка са сносни и на каква цена са.
също в допалнение искам да попитам как стоят нештата за перфорираните дискове?
някои ползва ли такива,за такава кола има ли смисал да се слагат,също какво трябва да се смени евентуално при смяна на такива и разбира се кви прари излиза?
благодаря предварително и извиняваите 4е зададох 1300 вапроса но просто много ме интересува защото моите са за смяна и се чудя какви да слагам

искам да попитам понеже не видях подобна тема в раздела за тези спирачни дискове?>
моля ако някои е по наясно да сподели за 520и-97година какви предни дискове мога да сложа в смисал на коя марка са сносни и на каква цена са.
също в допалнение искам да попитам как стоят нештата за перфорираните дискове?
някои ползва ли такива,за такава кола има ли смисал да се слагат,също какво трябва да се смени евентуално при смяна на такива и разбира се кви прари излиза?
благодаря предварително и извиняваите 4е зададох 1300 вапроса но просто много ме интересува защото моите са за смяна и се чудя какви да слагам

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Аз съм с оригинални задни, а предните дискове са на ЕВС (английски). Накладките мисля, че и те са на ЕВС. Изключително съм доволен - колата спира отлично, няма скърцане, свирене, (цвилене ...
), няма изкривявания въпреки, че съм гитествал във възможно най- жестоки условия, включително и цикъл интензивно спиране - мокрене. Около 5000 км съм минал до сега стях - всичко е добре.
Преимуществото им пред оригиналните е, че цената им е с около 40 % по-ниска.
Дупчените дискове са за екстремни натоварвания. За 520 няма смисъл да слагаш - цената им е почти двойна, а кой знае каква разлика няма да усетиш.
В София Хеед 91 са директни вносители на ЕВС, така, че няма вероятност да ти пробутат ментета.

Преимуществото им пред оригиналните е, че цената им е с около 40 % по-ниска.
Дупчените дискове са за екстремни натоварвания. За 520 няма смисъл да слагаш - цената им е почти двойна, а кой знае каква разлика няма да усетиш.
В София Хеед 91 са директни вносители на ЕВС, така, че няма вероятност да ти пробутат ментета.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Предните дискове са брембо,накладките -ате,доволен съм(накладките бяха около 90лв)
Последна промяна The 5th element на 30 Юли 2007, 15:17, променена общо 1 път
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
:)
много благодаря за мненията:)
ми освен ще помисля какво ще слагам.
просто повече ме интересуваше за перфорираните дискове,защото и аз бях на мнение че на лимозината няма смисал от тях и това ми е важно че нее само мое мнение:)
ми освен ще помисля какво ще слагам.
просто повече ме интересуваше за перфорираните дискове,защото и аз бях на мнение че на лимозината няма смисал от тях и това ми е важно че нее само мое мнение:)

- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
скоро ги сменях - дискове и накладки АТЕ, много съм доволен от тях, около 300 лв. ми струваха, не мога да кажа точно понеже купих и доста др. неща
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Brembo Drilled - 600 лв.
Накладки Textar, не съм доволен. Сега ми дойдоха спортните OMP, и като ги сложа ще пиша!
ПП. Спирам много агресивно и в последния момент. Нормалните дискове ги правя на мармалад, цялата предница започваше да тресе след 5 бързи спирания (от 160 до 50)!
Накладки Textar, не съм доволен. Сега ми дойдоха спортните OMP, и като ги сложа ще пиша!
ПП. Спирам много агресивно и в последния момент. Нормалните дискове ги правя на мармалад, цялата предница започваше да тресе след 5 бързи спирания (от 160 до 50)!

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Дискове перфорирани National sport + Textar накладки не е добра комбинация при спиране около 100 вибрират. И аз често спирам от 180 до 80 екстремно явно трябва по сериозни дискове.
Колега сложи си оригинални дискове с гаранция. Цените на оригиналните резервни части паднаха драстично. Аз карах с Брембо-Макс точно 5000 км преди да започнат да бият. Смених ги по гаранция, но с хиляди уговорки и то само защото човекът, който ми ги продаде ми е приятел. Платих ги на 130 и няколко лева бройката а оригиналните бяха някаде около 150 за бройка - предни и около 100 - задни.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
koko29 написа:Колега сложи си оригинални дискове с гаранция. Цените на оригиналните резервни части паднаха драстично. Аз карах с Брембо-Макс точно 5000 км преди да започнат да бият. Смених ги по гаранция, но с хиляди уговорки и то само защото човекът, който ми ги продаде ми е приятел. Платих ги на 130 и няколко лева бройката а оригиналните бяха някаде около 150 за бройка - предни и около 100 - задни.
Оригиналните са 188/112 лева бройката (предни/задни) в Дару кар. Накладките са 262/184. Имат малко намаление наистина, с около 10-на %. Като сложиш и труд около 130 лева и си готов!
10 мнения
• Страница 1 от 1