Тракане

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 30 Май 2007, 17:26

Оле....
Значи, за инфо на всички Ви, тракането се оказа от един скапан повдигач и най- интересното, че не го смених,
а просто го почистиха, след което промиха системата с няква добавка, сипах ново масълце и в момента колето мърка като котенце.

Потребител
Аватар

Мнение от jery » 30 Май 2007, 20:14

Значи се оказах прав...

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 31 Май 2007, 9:14

jery написа:Значи се оказах прав...

Мдааам :) А най интересното беше как провериха от къде точно идва тракането, тъй като като бачка двигателя е малко трудно да установиш дали трака от към ваноса или 5-6 см. по назад при повдигачите, та какво направиха пичовете...... Взеха една щанга, допряха я на метала при ваноса, после до другия край на щангата си допря ухото, нещо като докторска слушалка. След това премина назад към повдигачите.... и каза: Тук е шума, не е от ваноса, някой от повдигачите е...направо ме изкефиха :)

Мерси на всички за коментарите все пак :clap:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 31 Май 2007, 9:24

BatRambo написа:
jery написа:Значи се оказах прав...

Мдааам :) А най интересното беше как провериха от къде точно идва тракането, тъй като като бачка двигателя е малко трудно да установиш дали трака от към ваноса или 5-6 см. по назад при повдигачите, та какво направиха пичовете...... Взеха една щанга, допряха я на метала при ваноса, после до другия край на щангата си допря ухото, нещо като докторска слушалка. След това премина назад към повдигачите.... и каза: Тук е шума, не е от ваноса, някой от повдигачите е...направо ме изкефиха :)

Мерси на всички за коментарите все пак :clap:

Тоя номер става и с дървена пръчка пробвал съм го и е на 100% ефикасен ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Май 2007, 12:42

освен това дървената пръчка има 2 края и ако колата не стане както тряа може и майстора да я изпробва :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 31 Май 2007, 12:48

Alexi написа:освен това дървената пръчка има 2 края и ако колата не стане както тряа може и майстора да я изпробва :mhihi:

тва с двата края ми хареса, само 4е в моя случай майстора нямаше възможността да ги опита :)

Потребител
Аватар

Мнение от marocaneca » 20 Юни 2007, 2:02

BatRambo написа:
sachs написа:Има доста писано по този въпрос, само че не мога да намеря темата. Не знам дунев какво е казал, но 99% е от Ваноса.

Забравих да спомена, че преди да сменя маслото не тракаше по този начин. И все пак да приемем че е ВАНОС :uups:
.....какви са последствията. :confused:

дам и аз мисля че е от ваноса
просто си трябба реглай и всичко е ок

Предишна

Назад към E39