Перката на климатика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Перката на климатика
Здравейте колеги. До сега не съм виждал да се върти пущината дори и при доста топло време. а климата си бачка нормално. Замериха я и си е наред моторчето. Някой да знае темп. режима. Мерси
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
на мойта старата 520и две години я карах и така не е бачкала - беше запекла. Аз не знаех и случайно в един сервиз я откриха, че не мърда
Климатика обаче си работеше нормално, докато един ден при 40 градуса не трябваше да чакам 6 часа на границата - тогава колата загря и по едно време компресора изключи. Търсех моторче да го сменя, обаче 2 ръка никъде нямаше. Свалих го и мислех да го оправям, обаче то 2 год. било спечено и вътре всичко станало едно цяло
Така след това си карах без моторче и си вървеше и климатика си работеше, само когато на място работи, след около 30 мин. почва да вдига водата.

Така след това си карах без моторче и си вървеше и климатика си работеше, само когато на място работи, след около 30 мин. почва да вдига водата.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
И при мен имаше същия проблем. Оказа се, че на перката има едни резистори, които бяха изгориали смених ги и всичко се оправи. Казаха ми, че ако не работи в жегите, натоварва компресора на климатика и може да замине.
мерси много...!!!
И на мене така ми казаха, но няма как да се тества сега щото е студено . Иначе перката подавайки 12V. си работи. Лятото ще видим...
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Къде точно се намира тая перка? Друго което забелязах е, че при изключване на двигателя нещо продължава да бръмчи. Звука идва някъде от таблото. Казаха ми, че било нормално и било от климатика, но искам да знам какво е. Най-вече се притеснявам да не изтощи акумулатора.
Това, което чуваш от таблото е перката на датчика на климатроника, който датчик отчита изменението в темп. на въздуха в купето. И затова когато отвориш врата или прозорец на купето, перката започва да се върти и датчика отчита разликата в темп. Като влезеш и останеш в колата около 5 мин. и перката спира да се върти, така че не се притеснявай няма да ти се изтощи акомулатора! 

9 мнения
• Страница 1 от 1