Въпрос за автоматични фарове при Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Въпрос за автоматични фарове при Е39

Мнение от gentata » 26 Яну 2018, 22:29

Инсталацията е една и съща, разликата е в RLS-а и бутона, буксите са същите. За това при коли със сензор за дъжд, тази екстра се подкарва със смяната само на периферните модули (сензор, бутон и LCM) и без промяна на каквото и да било по инсталацията, дето се вика всичко почти е плъг енд плей :) Почти, защото след това е необходимо малко кодиране.

Vik написа:... при положение че са се активирали късите заради слаба светлина, ако стане нормално светло има едно забавяне от около минута преди да се самоизключат късите и да светнат дневните дълги светлини...

Закъснението го има за да се избегне постоянното включване и изключване на фаровете когато колата се движи в участъци с бързо изменяща се осветеност над пътя, например път с надвиснали дървета или облачно време. Така че това е нормално :yes:
На мен ми беше интересно в първите месеци след като ги подкарах автоматичните фарове, дали има възможност от изменение на осветеността при която се включват фаровете. Защото ми се струва че се активират при осветеност доста по-малка от колкото ако сам бих ги включил. Но се оказа че няма такава възможност, а пък и се свиква с начина им на работа.

Предишна

Назад към E39