Проблем с палене/ток

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 525d Touring

Проблем с палене/ток

Мнение от Comrade » 25 Яну 2018, 21:53

Здравейте колеге,

Вчера слизам по обяд при колата слагам ключа , завъртам на "1" и таблото примигна сягаш странно заразклатиха се за секунда стрелките на темп. и резервоара и уж се нормализира - завъртях да запаля и почна едно странно цъкане но сякаш от няколко места ( обикновено съм чувал само едно при паднал акумулатор .. ) и въобще не се и опита да завърти .. така 3-4 пъти .. викам си акумулатора е на годинка би трябвало да има живот в него.
Все пак махнах минуса от акумулатора за 5-6 секунти , сложих го , вкарах ключа всичко светна както трябва , запалих - завъртя и запали без проблеми. До тук ОК , ходих из града гасих я 4-5 пъти всичко точно. Прибрах се към 5, към 8 слизам , напозициа "1" светна таблото нормално , завъртях да запали - таблото огасна , ни цък ни стон нищо. изнервих пък и не ми се занимаваше , заключих и се прибрах. Днес по обяд слизам викам първо ще премеря акумулатора - 5.6V. Идваха даваха ми ток седя с две коли по 20ина минути при опити за палене прицъква пак сейно няма ток. След като си заминаха помагачите реших да я замеря - 12.7 .. въртя пак цъкане и не върти. направих операцията с махането на минуса и си запали ...

Майстора ми вика че вероятно е стартер, но как махането на минуса влиае на стартера.. и какво прави стартера нощем че да ми е съборил акумулатора..

Благодаря предварително :)

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330д
Мечтае да кара: Подводнца

Re: Проблем с палене/ток

Мнение от tago77 » 25 Яну 2018, 22:59

Зареди си акомулатора и пробваи пак.

Потребител
Аватар

Мнение от СВ2666АС » 25 Яну 2018, 23:18

колега 2-3 пъти се случвало това и проблема беше в лоша връзка на клемата на акумулатора

Потребител
Аватар

Мнение от СВ2666АС » 25 Яну 2018, 23:45

ти като мери акумулатора откачи ли клемите?няма как да си го мерил 5.6В и след 10мин да си запалил.Може да имаш лоша връзка на масата и затова като извадиш клемата се оправя,изчисти я и я стегни хубаво

Назад към E39