Гадно чаткане в задните колела

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Гадно чаткане в задните колела

Мнение от jorosa » 17 Окт 2012, 8:38

Братя и аз съм със щтракаща 39 от както смених тия бурета ходих по майстори и се започна едно гадаене и хвърляне на боб и вече не знам какво да сменям дано някой от вас реши проблема и да пише че вече съм шах.На вас разчита.м че ми писна от майстори разбирачи може да е от това може да е от онова и край няма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 05 Дек 2012, 14:11

Колеги нова теория за чаткането ми дойде след известно четене из форума, може да идва от реглаж на колелата или от буренца менте. но за сега няма лев да си правя експерименти някой ако има съмнения може да се пробва :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 08 Дек 2012, 17:02

braina написа:Колеги нова теория за чаткането ми дойде след известно четене из форума, може да идва от реглаж на колелата или от буренца менте. но за сега няма лев да си правя експерименти някой ако има съмнения може да се пробва :)

Toва чатакане няма оправия ,сменил съм буренцата с ОРИГИНАЛНИ ,и шенкелите също ,защото имах съмнение ,че са разбити отворите на буренцата .На новите шенкели (втора употреба имам предвид) преди да ги монтираме извадихме старите буренца и набихме на преса нови които си влезнаха перфектно ,смених и болтовете които минават перз буренцата ,и горните носачи и какво ли още не и чаткането си остава ,регулирал съм след смяната задния мост !
Това е положението ,не си хвърляйте парите за това щракане ,според мен няма оправяне .Заради тея рокади ми останаха 2 комплекта буренца на ЛЕМФЬОРДЕР които са сменени без да има нужда ,ако някой иска да се обади ще се разбереме .
Живи и здрави !
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 17 Юни 2013, 9:55

download/file.php?id=183627&mode=view
Колеги при мен вече проблема мисля, се реши...
След 2 седмичен престой на колата при майстора се оказа, проблема е в тази НЕСМЕНЯЕМА част от схемата и по точно, там където болт номер 5 влиза и се затяга с гайка номер 6 в тая област е ... ушите на тоя големия кокал издават това грозно чаткане по някаква необяснима причина, но след смяната на целия този кокаляк чаткането спря.
Успех на колегите, които все още се опитват да си решат проблема, дано това им е от полза :)
ЗАБЕЛЕЖКА: затягането на болта до дупка не решава проблема, а само временно го отстранява, след което се появява пак. ИЗПРОБВАНО :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 18 Юни 2013, 19:36

Потвръждавам мнението на колегата, и при мене изчезна[url][/url]

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525dА 2003

Мнение от bmw e 39 » 18 Юни 2013, 19:47

Конкретно със смяната на болт номер 5 и гайка 6, проблема решава ли се? Или има и още нещо за смяна освен този болт. Също този болт в Дару го нямат наличен, от къде може да се купи или Вие от къде сте го купил?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 19 Юни 2013, 0:16

не се оправя колеа не търси проблема в него аз си направих др болт по здрав от оригиналния и нищо не се случи проблема идва от ушите на тоя големия кокал през, които минава болта те явно по някаква причина се разширяват и болта не може да обере всичкия луфт и при потегляне презкачат в резбата на болта и се чува това гадно чаткане... варянта е да се поочукат малко за да се доближат една до друга или да си вземеш цялата част от кола за части ...
ПРОБЛЕМА НЕ Е НИТО В БОЛТА НИТО В ГАЙКАТА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 20 Юни 2013, 9:24

braina написа:не се оправя колеа не търси проблема в него аз си направих др болт по здрав от оригиналния и нищо не се случи проблема идва от ушите на тоя големия кокал през, които минава болта те явно по някаква причина се разширяват и болта не може да обере всичкия луфт и при потегляне презкачат в резбата на болта и се чува това гадно чаткане... варянта е да се поочукат малко за да се доближат една до друга или да си вземеш цялата част от кола за части ...
ПРОБЛЕМА НЕ Е НИТО В БОЛТА НИТО В ГАЙКАТА

eeee ,супер ,поне проблема е открит ,има диагноза
ама аз се отказвам да правя вече квото и да било
писна ми да ,си чатка
на зтворени прозорци не се чува !
Живи и здрави !
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 22 Юли 2014, 14:38

Моята чатка отляво от 2 години, но много рядко и много трудно се пресъздаваше. Накрая почна да ме хваща срам от майстора, защото пред него никога не иска да се покаже. После установих, че като залостя задната гума с две тухли и е разклатя на свободна скорост, чатка на умиране. Тичам в сервиза да им го покажа, а там нищо :banghead: Все пак решихме да сменим шенкела. Потърсих какво е писано за заден шенкел във форума и така попаднах на тази тема. Повдигам темата защото проблема е доста труден за откриване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 22 Юли 2014, 21:54

Няма оправия колега, ако знаеш колко кинти набих и аз в тва чаткане .... Моята чатка и от двете страни , по едно време са бяхме ядосали с майстора и разглобихме една е39ка за части и обрахме цялата задна лява страна .... колата седя 3 седмици при него, като през тея седмица, ако можеше да ми говори колата щеше да плаче ... беше без ръчна, без дискове, всичко се подмени с части от донора вкл. и една нова г образна част, от която си мислихме, че идва чаткането и резултата е 1 седмица без чаткане и 180 лева назад ...

ИЗВОД- Усилвай музиката и да не те е.е.. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Авг 2014, 0:47

След години чаткане при тръгване и смяна на скорости, проблема се локализира - гуменото каре. Забравих да питам ремонтната група едно или повече легла на 3-те болта на кардана назад са били разбити.
След подмяна на карето проблема отстранен :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Speed_Am_All » 11 Авг 2014, 21:46

Гуменото каре го сменях преди година. При него много ясно клопаше (по скоро тъпо клопане), като отпусна или дам гас при 160 да кажем. Това чаткане (като от силно разбит шарнир), при мен се чува и на свободна скорост, като сложа по една тухла пред и зад задното ляво колело и разклатя силно колата. Разбира се, за да ми е гадно, не винаги се получава :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hip-hopotam » 16 Авг 2017, 8:12

Малко да върна темата...и аз се занимавам с въпросното чаткане и стигнах до извода след много ядове че цялата щраканица идва от носач номер 4 които е ввидимо здрав,но след пръсване със смазочен спрей чаткането изчезва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Speed_Am_All » 18 Авг 2017, 17:07

При мен се оказа че се разбил шенкела. Смених го преди година и повече не съм имал този проблем.

Предишна

Назад към E39