Въпрос за климатична перка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- justinmaggie
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за климатична перка
Здравейте, имам едно комби 530д 2001 година.
От известно време както си работи климатика, изведнъж спира и почна да мирише като на мухъл и почва да духа хладко, а не студено.
Като натисна снежинката( да го изкл. и после вкл.) се оправя и така си работи известно време и пак същото.
Предложения за проблема ми ?
Благодаря!
От известно време както си работи климатика, изведнъж спира и почна да мирише като на мухъл и почва да духа хладко, а не студено.
Като натисна снежинката( да го изкл. и после вкл.) се оправя и така си работи известно време и пак същото.
Предложения за проблема ми ?
Благодаря!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Въпрос за климатична перка
Спира да работи компресора на килиматика за това почва да се усеща въпросната миризма. За да спира компресора, преди да е достигната зададената температура, явно в системата се вдига налягането над допустимите стойности и изключва някой пресостат. За да се вдига налягането над допустимото, причините са или вентилатора отпред - най-вероятната или задръстен кондензатор (радиатора пред този за охлаждане на двигателя) или боклуци насъбрали се между двата радиатора.
Не е изключено и фреона да е малко т.е. компресора да изключва по ниско налягане в този случай.
Причина може и да е съединителя на шайбата на компресора.
А миризмата която се усеща идва от изпарителя (радиатора на климатика в купето), който е насъбрал разни налепи. Има различни спрейчета за почистването му и описани процедури как става това.
Не е изключено и фреона да е малко т.е. компресора да изключва по ниско налягане в този случай.
Причина може и да е съединителя на шайбата на компресора.
А миризмата която се усеща идва от изпарителя (радиатора на климатика в купето), който е насъбрал разни налепи. Има различни спрейчета за почистването му и описани процедури как става това.
2 мнения
• Страница 1 от 1