Избор за първа кола??

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Избор за първа кола??

Мнение от 5PuMa5 » 23 Окт 2016, 22:35

Преди около 1 месец взех книжка и много се чудя каква да ми е първата кола, от 2 години искам БМВ Е39 528i бензин/газ, но от известно време мисля че няма да е много подходящ този автомобил за първа кола понеже съм начинаещ шофиор а с това задно не знам дали няма да е много опасно и с тези 200коня. Също ме интересува как стоят нещата с подръжката на Е39 скъпо ли е и кое най-често има се чупи по наши те пътища, интересуват ме още данъка, гражданската отговорност, кадкото също и разхода на гориво като се кара на газ.

П.П. Ако може също дами дадете някакви предложения за първа кола.

Благодяря предварително!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Re: Избор за първа кола??

Мнение от dak » 25 Окт 2016, 10:27

Има много писано във форума , ползвай търсачката ! За първа кола не добър вариянт 5ца със задно и то с 2,8 , потърси нещо с предно и по малко кончета като за начало , успех !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Окт 2016, 10:49

Как е поддържката... Е39ка... С изрядна ходова част, за 1г в Пловдив, карана от смели шофьори (не аз}, които качват тротоари, целят дупки, карат по черни пътища... Сметката е рейка и цялата предница без амортисьорите... 750лв кеш с труда в пловдивски сервиз... Прави си сметката, данък като платиш, винетка, застраховка, тук-там някой ремонт, 2 нови гуми да купиш... Колко е според тебе сметката за 1г?над 1500лв?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 28 Окт 2016, 15:10

Според мен, ако изключим момента с 200к.с. на задно за първа кола, си се спрял на добър вариант. 528i на газ си е перфектна комбинация. Нито двигателя е мега сложен, няма кой знае колко скъпи части, пазара е залят с такива втора ръка. Моята 520ка, чийто двигател не е кой знае колко по-различен за 8 години и 60 000км съм й сменил:
- горивна помпа - 200лв
- датчик колянов и разпределителн вал - 200лв
- хидравлична помпа с маркучите - около 200лв
- цялостна ревизия на окачването + рециклиране на рейка - 900лв
- управление на климатроника(таралеж) - 100лв, но има колега във форума, който ги оправя почти за без пари

През годините съм останал с впечатлението, че горе изброените проблеми са сред най-масовите при е39 и ако караш достатъчно дълго време, рано или късно ще ти се наложи да ги направиш тея ремонти. За мен въпросните 1600лв за такъв период от време и километри не са фатални, но всеки преценя за себе си. Граждански, данъци и каско си зависят от град, години на шофьора и конкретния автомобил, тъй че ще трябва да си провериш. Разхода пак си зависи адски много от града, но на газ не мисля, че ще ти е проблем.
Поздрави :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Окт 2016, 15:18

Преди две години като си купих Е90-ката и аз бях в подобна дилема. И на мен ми беше първа кола и като цяло първа кола на задно. Според мен няма от какво да се плашиш толкова. Просто зимата ще си една идея по-внимателен на завоите. Не мисля, че и 200-те коня са проблем, стига да мислиш какво правиш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Окт 2016, 15:24

Питаш за данъка, а не казваш откъде си. Пробвай тук.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Назад към E39