Избор за първа кола??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Избор за първа кола??
Преди около 1 месец взех книжка и много се чудя каква да ми е първата кола, от 2 години искам БМВ Е39 528i бензин/газ, но от известно време мисля че няма да е много подходящ този автомобил за първа кола понеже съм начинаещ шофиор а с това задно не знам дали няма да е много опасно и с тези 200коня. Също ме интересува как стоят нещата с подръжката на Е39 скъпо ли е и кое най-често има се чупи по наши те пътища, интересуват ме още данъка, гражданската отговорност, кадкото също и разхода на гориво като се кара на газ.
П.П. Ако може също дами дадете някакви предложения за първа кола.
Благодяря предварително!!!
П.П. Ако може също дами дадете някакви предложения за първа кола.
Благодяря предварително!!!
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Re: Избор за първа кола??
Има много писано във форума , ползвай търсачката ! За първа кола не добър вариянт 5ца със задно и то с 2,8 , потърси нещо с предно и по малко кончета като за начало , успех !
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Как е поддържката... Е39ка... С изрядна ходова част, за 1г в Пловдив, карана от смели шофьори (не аз}, които качват тротоари, целят дупки, карат по черни пътища... Сметката е рейка и цялата предница без амортисьорите... 750лв кеш с труда в пловдивски сервиз... Прави си сметката, данък като платиш, винетка, застраховка, тук-там някой ремонт, 2 нови гуми да купиш... Колко е според тебе сметката за 1г?над 1500лв?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Според мен, ако изключим момента с 200к.с. на задно за първа кола, си се спрял на добър вариант. 528i на газ си е перфектна комбинация. Нито двигателя е мега сложен, няма кой знае колко скъпи части, пазара е залят с такива втора ръка. Моята 520ка, чийто двигател не е кой знае колко по-различен за 8 години и 60 000км съм й сменил:
- горивна помпа - 200лв
- датчик колянов и разпределителн вал - 200лв
- хидравлична помпа с маркучите - около 200лв
- цялостна ревизия на окачването + рециклиране на рейка - 900лв
- управление на климатроника(таралеж) - 100лв, но има колега във форума, който ги оправя почти за без пари
През годините съм останал с впечатлението, че горе изброените проблеми са сред най-масовите при е39 и ако караш достатъчно дълго време, рано или късно ще ти се наложи да ги направиш тея ремонти. За мен въпросните 1600лв за такъв период от време и километри не са фатални, но всеки преценя за себе си. Граждански, данъци и каско си зависят от град, години на шофьора и конкретния автомобил, тъй че ще трябва да си провериш. Разхода пак си зависи адски много от града, но на газ не мисля, че ще ти е проблем.
Поздрави
- горивна помпа - 200лв
- датчик колянов и разпределителн вал - 200лв
- хидравлична помпа с маркучите - около 200лв
- цялостна ревизия на окачването + рециклиране на рейка - 900лв
- управление на климатроника(таралеж) - 100лв, но има колега във форума, който ги оправя почти за без пари
През годините съм останал с впечатлението, че горе изброените проблеми са сред най-масовите при е39 и ако караш достатъчно дълго време, рано или късно ще ти се наложи да ги направиш тея ремонти. За мен въпросните 1600лв за такъв период от време и километри не са фатални, но всеки преценя за себе си. Граждански, данъци и каско си зависят от град, години на шофьора и конкретния автомобил, тъй че ще трябва да си провериш. Разхода пак си зависи адски много от града, но на газ не мисля, че ще ти е проблем.
Поздрави

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Преди две години като си купих Е90-ката и аз бях в подобна дилема. И на мен ми беше първа кола и като цяло първа кола на задно. Според мен няма от какво да се плашиш толкова. Просто зимата ще си една идея по-внимателен на завоите. Не мисля, че и 200-те коня са проблем, стига да мислиш какво правиш...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Питаш за данъка, а не казваш откъде си. Пробвай тук.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
6 мнения
• Страница 1 от 1