проблем с клапъна на ваноса
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
проблем с клапъна на ваноса
здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
Re: проблем с клапъна на ваноса
CooL123Es написа:здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.
аз го имам същия проблем на същия мотор
грешката ми е ванос джамед
четох друга тема,че се сменя О-пръстена и се оправя,но дали е само това да кажат по запознати.Аз искам да попитам даи може да се кара така за първо време
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
ico83 написа:CooL123Es написа:здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.
аз го имам същия проблем на същия мотор
грешката ми е ванос джамед
четох друга тема,че се сменя О-пръстена и се оправя,но дали е само това да кажат по запознати.Аз искам да попитам даи може да се кара така за първо време
по принцип да мойта в момента така са кара и няма никакви признаци но излиза като грешка
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
До колкото си спомням като имах ядове с моя ванос, грешката jammed излиза за механичка повреда- тоест блокирал в дадено положение. Ако е прецакан клапана (соленоида) си го изписва като грешка. Така че, колега, със смяна на о-пръстените и зацепване трябва да се оправят нещата при теб.
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: 760li
Да кажа при мен какво се случи. На диагностика ми излизаше "механична повреда ванос"
. Преди това бях правил основен ремонт на колата а тя е с мотор м52б20 и не смених комплект ангренажни вериги и обтегачи.След ремонта пак ми излизаше същата грешка. Казваха ми да сменя ваноса,а той оригинален си е цифра.Отидох при моя си майстор и отворихме отново колата и кво да гледаме - центровката на ваноса бяга с един зъб
.От там купих нова верига за ваноса и като е наложихме със старата толкова беше разтеглена, че с просто око се виждаше ,че е с около 1мм по-дълга от новата. Сложихме новата верига,зацепихме ваноса и всичко си дойде на мястото.След като запалихме колата - отново диагностика и вече нямаше и помен от тази грешка
.На кратко при мен нещата се оправиха със смяната само на веригата,защото старата беше разтеглена.Дано съм помогнал.

BMW M-POWER
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
При мен също излизаше грешка "Механична повреда във ваноса", но се оказа, че просто е откачена буксата. След закачането ѝ колата определено тръгна по-добре в ниските обороти. Колата ускорява плавно в целия работен диапазон, а не като преди да няма никой до 3к оборота и след това изведнъж да се усети прилив на мощност.
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
Малко късно но все пак проблема решен.бе заминал соленоида,след смяната му всичко е наред.
7 мнения
• Страница 1 от 1