проблем с клапъна на ваноса

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

проблем с клапъна на ваноса

Мнение от CooL123Es » 29 Апр 2014, 16:19

здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Re: проблем с клапъна на ваноса

Мнение от ico83 » 01 Май 2014, 19:44

CooL123Es написа:здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.

аз го имам същия проблем на същия мотор
грешката ми е ванос джамед
четох друга тема,че се сменя О-пръстена и се оправя,но дали е само това да кажат по запознати.Аз искам да попитам даи може да се кара така за първо време

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CooL123Es » 01 Май 2014, 21:01

ico83 написа:
CooL123Es написа:здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.

аз го имам същия проблем на същия мотор
грешката ми е ванос джамед
четох друга тема,че се сменя О-пръстена и се оправя,но дали е само това да кажат по запознати.Аз искам да попитам даи може да се кара така за първо време

по принцип да мойта в момента така са кара и няма никакви признаци но излиза като грешка
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 02 Май 2014, 10:44

До колкото си спомням като имах ядове с моя ванос, грешката jammed излиза за механичка повреда- тоест блокирал в дадено положение. Ако е прецакан клапана (соленоида) си го изписва като грешка. Така че, колега, със смяна на о-пръстените и зацепване трябва да се оправят нещата при теб.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: 760li

Мнение от kalin4o1986 » 02 Май 2014, 14:12

Да кажа при мен какво се случи. На диагностика ми излизаше "механична повреда ванос" :banghead: . Преди това бях правил основен ремонт на колата а тя е с мотор м52б20 и не смених комплект ангренажни вериги и обтегачи.След ремонта пак ми излизаше същата грешка. Казваха ми да сменя ваноса,а той оригинален си е цифра.Отидох при моя си майстор и отворихме отново колата и кво да гледаме - центровката на ваноса бяга с един зъб :nono: .От там купих нова верига за ваноса и като е наложихме със старата толкова беше разтеглена, че с просто око се виждаше ,че е с около 1мм по-дълга от новата. Сложихме новата верига,зацепихме ваноса и всичко си дойде на мястото.След като запалихме колата - отново диагностика и вече нямаше и помен от тази грешка :lalala: :driving: .На кратко при мен нещата се оправиха със смяната само на веригата,защото старата беше разтеглена.Дано съм помогнал.
BMW M-POWER

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 02 Май 2014, 17:27

При мен също излизаше грешка "Механична повреда във ваноса", но се оказа, че просто е откачена буксата. След закачането ѝ колата определено тръгна по-добре в ниските обороти. Колата ускорява плавно в целия работен диапазон, а не като преди да няма никой до 3к оборота и след това изведнъж да се усети прилив на мощност.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CooL123Es » 10 Окт 2016, 16:23

Малко късно но все пак проблема решен.бе заминал соленоида,след смяната му всичко е наред.
Изображение

Назад към E39