Слаб сигнал на радиото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Re: Слаб сигнал на радиото

Мнение от bigdady » 24 Апр 2016, 16:28

Scannera не ми засича грешка но радиото продължава нищо да не хваща нито с пирон нито с антена. Ако има някой от софия с бм24 за проба ще съм благодарен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е39 525 TDS

Мнение от plamen_ps » 25 Апр 2016, 23:58

виждам че май не съм само аз с този проблем от както смених радиото с бизнес рдс извън софия хващам много трудно освен хоризонт
мисля че може проблема да е в самото радио,като чета тази тема но нека по образованите колега да кажат да ли съм прав :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 26 Апр 2016, 11:23

Съществува ли нещо като препрограмиране на радио модула при бм24? Все си мисля че всичко стана откакто откачах акумулатора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 16 Май 2016, 11:05

Развитието по темата проверих антената здрава е проверихме всички спойки по буксата за антената -здрави са , освен да търся проблема в антенния модул незнам вече. Иначе не хваща нищо освен една станция супер слабо а чейнджера работи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 30 Май 2016, 17:25

Проблема беше в радиото колеги , смених го с модул от е46 като чисто нов е в сравнение с моят няма грам следи от наводнения и ръжди по корпуса.
Преди това се обаждах във Варна на някакво момче дето ремонтирало модули главно бм54 и ми каза че има доста бм24 с моят проблем и решението било в някакъв чип на филипс който здавал багажа но още няма такива за да го смени. Иначе сега имам друг проблем най вероятно в буксата когато я сложа и няма ядове свири си супер но на другия ден примерно изчезва баса и свири като радио точка мн гадно иначе си хваща всички станции пак а на диск го няма проблема. И сега ще чистя буксата основно че от толкова наводнения от скапаните стопове е станала на нищо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 05 Юни 2016, 14:30

ares2 написа:.. и медна тел да забодеш на мястото на голямата антена в активната част ще хванеш 50 станции
направи простичък тест и ако тогава заработи вече ще търсиш проблема

bigdady написа:Scannera не ми засича грешка но радиото продължава нищо да не хваща нито с пирон нито с антена.

Ето как може да се докаже проблем в радиото - с една жица вместо антена прескачаш антенния усилвател.

Виж да нямат проблем със спойките - и старото и новото: https://www.youtube.com/watch?v=rhD1ykHTvBE
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 05 Юни 2016, 20:20

dreadx написа:
ares2 написа:.. и медна тел да забодеш на мястото на голямата антена в активната част ще хванеш 50 станции

bigdady написа:Scannera не ми засича грешка но радиото продължава нищо да не хваща нито с пирон нито с антена.

Ето как може да се докаже проблем в радиото - с една жица вместо антена прескачаш антенния усилвател.

Виж да нямат проблем със спойките - и старото и новото: https://www.youtube.com/watch?v=rhD1ykHTvBE

Прегледах ги отдавна по нямаше проблимни спойки , това новото неможа да се оправи от буксата когато си иска свири перфектно когато си иска само пищялки. Изпратих го на Ивко от Варна дето уж много разбирал пък ще видим какво ще направи нов софт ли незнам. Абе ужас е с нази стара техника незнам някакво ново разио неможе ли да се приспособи или от е60 нещо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 05 Юни 2016, 21:39

Кардиналното решение ако не си с DSP (пък и да си) взимаш една от тези навигации (катайчета и не толкова китайчета) заместители на оригиналната навигация 16:9 но със в пъти по-висока функционалност и качество на звука. И така проблема е решен. Друг е въпроса колко са надеждни тези навигации, но поне до сега от както навлизат масово никой не се е оплакал че е "фъснала". Лошото на този вариант е че здаде ли багажа това нещо ти спира цялата мултимедия, няма да ти спре само радиото, само ЦД-то или само навиагцията, както е в модулното изпълнение на оригиналната инсталация. И другия минус е че губиш информацията от борда но има такива системи дето и това показват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Юни 2016, 13:40

Проблема явно е в модула, хубаво е че си намерил някой да го погледне.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 06 Юни 2016, 23:10

bigdady написа:
dreadx написа:

Прегледах ги отдавна по нямаше проблимни спойки , това новото неможа да се оправи от буксата когато си иска свири перфектно когато си иска само пищялки. Изпратих го на Ивко от Варна дето уж много разбирал пък ще видим какво ще направи нов софт ли незнам. Абе ужас е с нази стара техника незнам някакво ново разио неможе ли да се приспособи или от е60 нещо.

Ако се проследят темите за БМ54 и БМ24 човек ще остане с убеждението, че БМ54 дефектира повече. На практика и двата модула са дефектират и докато при БМ54 нещата са поправими, стига модулът да не е киснал във вода, то при БМ24 дефектите са по-трудно или изобщо непоправими. Решението при едно непоправимо БМ24 е замяната му с БМ54.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 07 Юни 2016, 13:27

Поправими са при бм54 защото и по масов. При бм 24 проблемите са му главно в студените спойки и чипа за тунера който е заменим до колкото ми обясниха но трябва да се намерят.
Имаче бм54 естествено е по високо ниво.
Уж проблемите на моя били в студени спойки ще видим утре като го тествам в колата.
Изображение

Предишна

Назад към E39