Rtrofit PDC за Е39 Touring
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dambo882
-
-
- Кара: E46 320ci
- Мечтае да кара: M6
Re: Rtrofit PDC за Е39 Touring
Моята е преди фейса имам само заден какво ми трябва да и сложа и преден
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
мога ли да задам един мега тъп въпрост тук за да не пускам друга тема
имам приготвен ретрофит PDC за предна и задна броня ...
интересува ме ако го монтирам и сложа първоначално само задната част дали системата ще работи коректно?
предните сензори ако не са свързани ще дава ли някаква видима грешка? ясно е че модула ще отчете проблем
имам приготвен ретрофит PDC за предна и задна броня ...
интересува ме ако го монтирам и сложа първоначално само задната част дали системата ще работи коректно?
предните сензори ако не са свързани ще дава ли някаква видима грешка? ясно е че модула ще отчете проблем
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
dambo882 написа:Моята е преди фейса имам само заден какво ми трябва да и сложа и преден
Трябва модул за преден и заден парктроник, бутона PDC на конзолата (или конзола с такъв), предните датчици и букси за тях, лайсни за предната броня с отвори за датчиците. Ще трябва да се правят и дупки в металната греда зад бронята или да се вземе гредата от кола, която е имала преден парктроник. Прекарване на кабели, кодиране.
ares2 написа:...интересува ме ако го монтирам и сложа първоначално само задната част дали системата ще работи коректно?
Предните сензори ако не са свързани ще дава ли някаква видима грешка? Ясно е че модула ще отчете проблем
И един датчик да не работи (липсва) не работи парктроника и преден и заден.
gentata написа:dambo882 написа:Моята е преди фейса имам само заден какво ми трябва да и сложа и преден
Трябва модул за преден и заден парктроник, бутона PDC на конзолата (или конзола с такъв), предните датчици и букси за тях, лайсни за предната броня с отвори за датчиците. Ще трябва да се правят и дупки в металната греда зад бронята или да се вземе гредата от кола, която е имала преден парктроник. Прекарване на кабели, кодиране.ares2 написа:...интересува ме ако го монтирам и сложа първоначално само задната част дали системата ще работи коректно?
Предните сензори ако не са свързани ще дава ли някаква видима грешка? Ясно е че модула ще отчете проблем
И един датчик да не работи (липсва) не работи парктроника и преден и заден.
А може ли да се групират датчици 3 пинови с кръгло и правоъгълно оченце или нищо,че са 3 пинови задължително трябва да са с еднакво оченце?
И още нещо за централната конзола.Знаем,че на някои има бутон АСЦ на други ДСЦ,ако се вземе конзола с бутон от другата система,самият бутон идентичен ли е с другият? Или,ако си с ДСЦ,задължително само такава централна конзола трябва да се търси.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Аз лично се отказах от монтажа на PDC отзад , доста разправия е!
Ако някой реши да монтира заден парктроник имам всичко без датчиците.
Ако някой реши да монтира заден парктроник имам всичко без датчиците.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колеги свалих заден парктроник от е39 комби 1998г.Колата оригинално беше само със заден.PDC модула е с 2 букси,черната е с 12 кабела и си е за датчиците,те са с по 3 кабела,там работата е ясна и няма какво да ме притеснява.
Бялата букса на PDC модула е с 5 кабела.Двата сини отиват до пищалката която стои малко над него,лесни са за свързване.
Кафевия с черна ивица е -12в.
Бял със зелено го мерих докато беше на колата и имаше постоянен +12в,това нормално ли е и има ли значение от къде ще го хвана или може от всеки постоянен плюс?
Бял със жълта ивица е ясно че е I BUS,мерих го има си +12в като дам към маса,но той принципно ми е ясен че го има в цялата кола и ще го намеря от някъде...
Основно ме интересува този зелен постоянен + ли трябва да взема или е по-специален.
Парктроника си работеше до минутата на свалянето без проблем,взех всичко необходимо и ще го монтирам тези дни на колата,нещо друго трябва ли ми,мислех че ще има + от задна,но той явно е по I BUS,кодиране ще трябва ли или ще тръгне сам?
Бялата букса на PDC модула е с 5 кабела.Двата сини отиват до пищалката която стои малко над него,лесни са за свързване.
Кафевия с черна ивица е -12в.
Бял със зелено го мерих докато беше на колата и имаше постоянен +12в,това нормално ли е и има ли значение от къде ще го хвана или може от всеки постоянен плюс?
Бял със жълта ивица е ясно че е I BUS,мерих го има си +12в като дам към маса,но той принципно ми е ясен че го има в цялата кола и ще го намеря от някъде...
Основно ме интересува този зелен постоянен + ли трябва да взема или е по-специален.
Парктроника си работеше до минутата на свалянето без проблем,взех всичко необходимо и ще го монтирам тези дни на колата,нещо друго трябва ли ми,мислех че ще има + от задна,но той явно е по I BUS,кодиране ще трябва ли или ще тръгне сам?
отива на 21 гнездо при предпазителите.Не ти трябва кодиране,ще тръгне директно.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Днес поставих датчиците на бронята и я монтирах.Прекарах инсталацията,поставих модула,свързах пищялката към него,маса му пуснах,I BUS взех от ченджъра че ми се стори най-близо и пуснах +12в на зеления с бяло от акумулатора директно.
Появи се проблем обаче,като включа задна издава дълъг сигнал звук,което е признак за проблем.При повторно вкл на задна не се чува звука освен ако не съм откачал + или - на модула.
Закачах на диагностика и ми дава следната грешка с различни диагностики,ще ги напиша,за да не прикачвам снимки:
1.INPA:
Voltage ultrasonic sensor general
Error frequency:50
Short circuit to ground
Error present
2.BMW SCANNER:
Voltage,converters in general
3.Delphi
Проблем с входното напрежение(или нещо много близко забравих да я снимам)....
Какъв може да е проблема,тези грешки нищо не ми говорят,до последно PDC-то си работеше без проблем...
Появи се проблем обаче,като включа задна издава дълъг сигнал звук,което е признак за проблем.При повторно вкл на задна не се чува звука освен ако не съм откачал + или - на модула.
Закачах на диагностика и ми дава следната грешка с различни диагностики,ще ги напиша,за да не прикачвам снимки:
1.INPA:
Voltage ultrasonic sensor general
Error frequency:50
Short circuit to ground
Error present
2.BMW SCANNER:
Voltage,converters in general
3.Delphi
Проблем с входното напрежение(или нещо много близко забравих да я снимам)....
Какъв може да е проблема,тези грешки нищо не ми говорят,до последно PDC-то си работеше без проблем...
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2