Изгубен gps сигнал

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Изгубен gps сигнал

Мнение от Elesar74 » 10 Май 2016, 22:10

Здравейте колеги. Появи се при мен следния проблем след като ходих и се върнах от събора. Не че това има някакво значение, та на въпроса. Изчезна ми сигнала от сателитите на навигацията. Проверих антената, няма проблем. Влизам в сервизното меню на навигацията, няма "хванати" сателити и не хваща такива. В менюто GPS, се вижда под секцията S/N, че видимите сателити са 8, но няма връзка с тях,,няма координати, няма данни, нищо. Извадих компютъра и му дръпнах кабелите за 2-3 мин., но без ефект. Чаках, карах, а да хване нещо, но нищо. Преди докато вляза в колата, завъртя ключа и пусна навигацията и зелените точки "идваха" почти моментално. Сега няма никой. Моля някой ако има някаква идея, да удари едно рамо. Благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Изгубен gps сигнал

Мнение от mad_presley » 10 Май 2016, 23:08

И как по-точно провери GPS антената, че наистина ми стана интересно :mhihi:
Аз гарантирам на 99,99%, че точно GPS антената ти е сдала багажа....което всъщност си е съвсем нормално за кола на тези години и....ако знаеш принципа на работа на тази антена, ще разбереш за какво говоря ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 10 Май 2016, 23:34

Ами огледах й кабела, да не е прекъснат някъде. Мислех и да я смъкна да я разглобя, видя ми се че може, ама стана късно и оставих за утре евентуално. Принципа й на работа.. де да знам, антена, какво толкова.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 11 Май 2016, 0:25

Elesar74 написа:....Принципа й на работа.. де да знам, антена, какво толкова.

Като си купиш нова, разглоби твоята и ще разбереш, че....не е "...какво толкова...." ;)
Иначе, щеше да е лесно. Вързваш една медна жица и хващаш сателити....ама не би :)

Бързо търсене в гугъл, като за след 00ч. gps antenna inside

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 11 Май 2016, 0:27

Антената е активна. Има си усилвател вътре и всичко е изпълнено на керамична подложка. Не подлежи на ремонт. И най-вероятно е сдала багажа както се казва :mhihi: Но хубавото в случая е че лесно може да се намери друга дето да върши работа защото тези антени са стандартни. Че дори е възможно и с по-добри параметри да се окаже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 11 Май 2016, 10:10

То няма и с кой да направя поне проба с друга, ама направо ще взема да я сменя и се надявам да е от нея само.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 11 Май 2016, 10:27

Лошото е,че на комбито(мисля ти беше с комби)е над монитора и ще падне бая разглабане за да я смениш.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
По добре не я свалялй ми сложи новата и я закачи отзад около задното стъкло.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 11 Май 2016, 12:02

Моята не е там, в багажника е. Знам, че не и е там мястото, ама там я оставих едно време като разглобявах да сменям инсталацията. Тъй че това не ми е проблем.

Назад към E39