Масло за ръчна скоросна кутия и за диференциал
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- veselinhristov
- Потребител
-
- Кара: 528 ( принцеса)
- Мечтае да кара: Майбах !
Масло за ръчна скоросна кутия и за диференциал
Здравейте. Миналата седмица си взех една Е39 528 бензин/ газ - като цяло за момента съм много доволен, но стигнахме до часта със сменянето на масло на скоросната кутия и на диференциала. Сигурно от 2 дена само за това чета, но просто не мога да се ориенирам. Какво масло за ръчна скоростна кутия на 528 бихте ми препоръчали и какво масло да сложа на диференциала. Не знам дали има шпер или няма. Ако ми кажете дали имам супер много ще ми помогнете. Знам, че има доста теми, но просто много се обърках. Благодаря ви предварително.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Масло за ръчна скоросна кутия и за диференциал
На скоростната кутия отстрани има табелка със надпис какво е маслото в нея
снимката е ориентировъчна да знаеш къде е табелката,защото може да е много зацапана и да не се вижда на пръв поглед.За диф-а незнам.
Ако маслото ти е MTF LT2 е доста трудно да се намери,трябва ти 1.1 литра,преди имаше един колега в форума предлагаше оригинално BMW LT2 наливно.

снимката е ориентировъчна да знаеш къде е табелката,защото може да е много зацапана и да не се вижда на пръв поглед.За диф-а незнам.
Ако маслото ти е MTF LT2 е доста трудно да се намери,трябва ти 1.1 литра,преди имаше един колега в форума предлагаше оригинално BMW LT2 наливно.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Масло за ръчна скоросна кутия и за диференциал
и да натъртим, най-важното е спецификацията GL4, 75в80, 75в90... стига да е GL4 върши работа, ако е GL5 не става
5 мнения
• Страница 1 от 1