Активиране на AUX с NCS Expert
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Активиране на AUX с NCS Expert
Здравейте,имам въпрос колата е с голямата навигация и си взех кабел от ebay за aux всичко е вързано та въпроса ми е как да изкарам с NCS-а AUX,като опция?Кой модул и коя опция трябва да се програмира?Пробвах в радио модула има опция AUX_IN и я правя да е активна,но след като дам да се кодира и после заредя отново файла седи неактивна.Благодаря предварително!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Активиране на AUX с NCS Expert
Не се кодира, само вкарваш кабела и опцията AUX ти излиза като меню, като натискаш MODE бутона. Няма кодиране, няма активиране. Коя година ти е колата или по скоро, коя година ти е радио модула БМ54?
Ами колата е 2002 декември.Модула не съм сигурен обаче бм24 ли е или бм54.Да и аз като изчетох доста теми в някои пише,че е Plug&play обаче другаде пише,че трябва да се изкара аукс опция и затова съм леко объркан.Като сменям от mode нямам аукс имам радио касетка и чейнджър.
Сега,като се разгледах в багажника опитвайки се да разбера какъв е модула видях,че стърчи същата букса като тази която е в купето зад навигацията към която включих кабела за аукса.Обаче тя къде и как трябва да е включена не ми става много ясно.
Ето няколко снимки на това което имам в багажника и въпросната букса.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Така като гледам си с МК3, което означава че си с БМ24 радио, което пък означава, че няма AUX
Само БМ54 радио поддържа заводски AUX.
Тази букса там не е за AUX, буксата е зад монитора, но както ти казах ти нямаш такава.

Тази букса там не е за AUX, буксата е зад монитора, но както ти казах ти нямаш такава.
Ами както съм написал по-горе в буксата зад монитора съм включил аукса който съм извел под панела на парк троника и дсц.По принцип знам,че бм24 няма аукс,но се подлъгах защото когато свалих монитора зад него си седеше свободна букса към инсталацията и когато си взех кабела я включих към него.Интересна работа 
Впрочем,сега като погледнах в по-горните постове съм написал,че съм включил аукса зад навигацията
а съм имал в предвид монитора на навигацията малко объркващо моя грешка извинявам се 
Преди малко проверих модула с Inpa изкарва,че е бм54

Впрочем,сега като погледнах в по-горните постове съм написал,че съм включил аукса зад навигацията

Преди малко проверих модула с Inpa изкарва,че е бм54

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ако е БМ54 и не му работи аукса пак може да се направи, но си е една инвестиция, която не всеки иска да предприеме.
мога да помогна, но пиши на лични за да не се рекламирам тук
мога да помогна, но пиши на лични за да не се рекламирам тук
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
BM54 се монтира в Е39 от февруари 2001, в Е46 от март, а в Е53 от април същата година. МК4 модулът започва да се монтира около две години по-късно. Едновеременно с предлагането на новите модули са се предлагали и БМ24 - поне до септември 2002, а също и МК3 модулите. Понеже стандартното оборудване не е включвало навигация, тя е била опция, то всеки клиент е можел да избира конфигурацията на колата си. В случая колата е декмври 2002, така че може да е с МК3 модул и БМ24 или БМ54 радиотунер. Колегата да вдига корите на багажника и да провери с кой модул е иначе може само да гадаем.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Може ли да ми кажете това радио кой модул е? Колата е Е46 2002г септември,с малката радио навигация.Намирам това в real oem
http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxref?q=65126923175
Искам да изкарам аукс,но до тук не се получава. Пробвах с кабел от алиекспрес не стана. Колега от форума пробва и пак не стана.Въпроса е да знам дали това радио може да подържа аукс или да се отказвам.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxref?q=65126923175
Искам да изкарам аукс,но до тук не се получава. Пробвах с кабел от алиекспрес не стана. Колега от форума пробва и пак не стана.Въпроса е да знам дали това радио може да подържа аукс или да се отказвам.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
При теб нещата са тука има/тука няма. За по-голяма достоверност трябва да се провери вертикалната платка, на която е захранването и входно-изходните сигнали.
Българския вариант:
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Драгослав написа:Може ли да ми кажете това радио кой модул е? Колата е Е46 2002г септември,с малката радио навигация....
Aко е с плоски пинове, има вариант да стане, ако е с кръглите, няма да стане. Проверявайки по номера на радиото излиза, че си с кръгли пинове и НЕ става:

Аз имам цд за е46 с кръглите пинове и си има оем аукс
.2003 е пройзводство
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
.2003 е пройзводство
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
14 мнения
• Страница 1 от 1