Проблем с ксенона
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Andronoff
- триногата
-
Проблем с ксенона
Вчера мих мотора и след това левият фар отказа да запали. Издухах с въздух баласта, снопа с кабели и всичко останало, но така и не тръгна. Сложих резервния баласт, но и тогава не тръгна. Сложих лявата крушка на десния фар и се оказа, че е здрава. Сложих левия баласт на десния фар и също се оказа, че е здрав. Напрежение има - нямах мултицет, но пробната лампа светна. Търсих в Интернет къде е бушонът за левия фар, но доколкото разбрах няма такъв - управлява се от ЛЦМ. Вбесих се, затворих капака, преместих колата и чудо - левият светеше, а десният не. Бях му сложил буксата наобратно, обърнах я и светна и той. Без обяснение. Днес обаче десният реши да не свети. Има ли вариант проблемът да е от ЛЦМ?
Баластите са чисто нови, оригинални и двата.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Баластите са чисто нови, оригинални и двата.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Проблем с ксенона
Ако крушките са здрави, баластите щом са нови ти остава да провериш запалката на фара, който не свети. Стани опред и загледай дали при пускане на фаровете има примигване на неработещия - ако няма, според мен преди модула опитай с друга запалка.
- Andronoff
- триногата
-
Z3Ro* написа:Ако крушките са здрави, баластите щом са нови ти остава да провериш запалката на фара, който не свети. Стани опред и загледай дали при пускане на фаровете има примигване на неработещия - ако няма, според мен преди модула опитай с друга запалка.
Нещо бъркаш. Запалка и баласт са едно и също нещо, наречено с различна дума.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Провери самите букси които влизат в баласта. Окисляват се или се разхлабват самите пинове, така че ако е възможно ги натегни малко. Също така огледай да не би да е обърната буксата наобратно, както е било при другия фар. Малко вероятно да е от LCM-a щом има напрежение на буксата към фара (входа на баласта).
- Andronoff
- триногата
-
Светна. Без обяснение пак. Буксите са си ОК, изглеждат чисти, няма помен от окисляване, не са й "хлабави".
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Овлажнил си повечко около крушката вероятно. То "високото" там обича влага
Остави я хубаво на слънце да изсъхне и не би трябвало да имаш проблеми 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Andronoff
- триногата
-
Имам компресор в гаража и издухах всичко с въздух, със сигурност не е било влажно, друг е проблемът.
Снощи, след като най-сетне светнаха фаровете, паркирах колата и се прибрах и към 10 ми звънна съседа, защото ми светели плафоните (не съм ги пипал въобще). Угасих от централния плафон, пробвах да светна пак и нищо. Днес всичко работеше.
Дясното огледало пък, при включване на задна, се накланя понякога, но не винаги. Същото е и с връщането в нормална позиция при изключване от задна - понякога се връща, понякога не.
Мистерии.
Снощи, след като най-сетне светнаха фаровете, паркирах колата и се прибрах и към 10 ми звънна съседа, защото ми светели плафоните (не съм ги пипал въобще). Угасих от централния плафон, пробвах да светна пак и нищо. Днес всичко работеше.
Дясното огледало пък, при включване на задна, се накланя понякога, но не винаги. Същото е и с връщането в нормална позиция при изключване от задна - понякога се връща, понякога не.
Мистерии.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Andronoff написа:Имам компресор в гаража и издухах всичко с въздух, със сигурност не е било влажно, друг е проблемът...
Без да се заяждам, ама духане с компресор "там някъде около" е много различно от изсушаване, било то по естествен път, или под въздействие (с пистолет за горещ въздух, да речем). Ако се сещаш как изглежда D2S сокета и каналите в него ще ме разбереш...
И друг е въпросът, че при високо напрежение го има явлението "където е текло, пак ще тече"

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Andronoff
- триногата
-
Дано си прав 

9 мнения