баланс на маховик ???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

баланс на маховик ???

Мнение от dkwrs » 18 Апр 2016, 17:13

Здр. колеги ще сменям мотор понеже моя сдаде багажа и си взех същия обаче без маховик проблем ли ще е да си сложа моя маховик и дали няма да има вибрации дали ще трябва баланс и съответно какво трябва да се направи благодаря предварително на отзовалите се колеги :)

Потребител
Аватар
Кара: 528i
Мечтае да кара: делтапланер

Re: баланс на маховик ???

Мнение от ss_sto » 19 Апр 2016, 20:40

Колега, веднъж съм го правил това упражнение...но се балансира не само маховика, а цялата група - колянов вал заедно със зъбното колело от което чете датчика плюс маховика с монтиран на него съединител. Само по този начин може да се гарантира отличен баланс....иначе другото е просто събираш двигателя...и на късмет - каквото стане :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Апр 2016, 22:40

И вала и маховика са балансирани заводски, слагай смело. Иначе представяш ли си какво ще стане като за живота на една кола смениш 2-3 маховика? Трябва всеки път да балансираш цялата група. Това е несериозно. Всичко в колата е балансирано предварително и готово за смяна плъг енд плей.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 19 Апр 2016, 23:09

Те са си балансирани в определен толеранс от завода и не би трябвало да има проблем с нови части, но твоят маховик зависи в какво състояние е и няма лошо да си го провериш, щом е свален така или иначе. Ако правиш високооборотна и яко надута кола за състезания, не можеш да разчиташ на тези толеранси и сваляш всичко и балансираш на едно.

Потребител
Аватар

Мнение от dkwrs » 20 Апр 2016, 10:17

не не стоковица си остава колата просто се притеснявах да не ми отсече краката но и аз поразбрах че всички части са се балансирали по отделно .

Назад към E39