Ключ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как се смъква разхода на автоматик бензин...

Мнение от meha » 07 Апр 2016, 13:32

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:8 10 в София може да дава ако караш вечер по цариградско и по околовръстното.

По темата , ако колата си гори навън нормално си е в ред , просто няма как 39 да гори малко още повече автоамтик. Ако е комби хептен не може.

Тия мотори под 15 в София не съм ги виждал а в режим тръгни спри до 50 60 км абсурд.

Потвърждавам :!:

528-цата ,на дълго ако я карам до 120 е супер икoномична.Но в София под 14 я свалям само по околовръстното и големите булеварди и вечер :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 07 Апр 2016, 19:35

А, наистина дето вика колегата и "младежкото каране" вдига разхода. Но от пенсионерско каране са ни такива задръстванията -- докато затръъгват и светофарът светнал червено.

На светофар е много важно всички да тръгват и да се движат едновременно, за да няма задръствания.

Също има и разни тарикати, дето се опитват да прескочат опашката, като минат напред през лентата за десен завой, защото е свободна - и после тръгват да се ръгат за направо. Това води до спиране на цялото движение пред светофара.

От културните хора, които изчакват да минат направо през правата лента, заради един такъв, няма да минат 4-5. Но докато все някой се намира да ги пуска и номерът им минава, ще се чака дълго по светофарите и ще се движим на тръгни-спри.

Не очаквай в София нисък разход, но виж провери и ламбда сондите. А и както казва s73r01d - не е скъпо.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Потребител
Аватар
Кара: 523i
Детайли за колата: e39 1996 г.

Мнение от sakata01 » 07 Апр 2016, 23:25

Колега, твоя разход за мен е напълно нормален - караш 204 коня на над 1500 кила желязо, при това автоматик. Освен тези неща висенето по светофарите и задръстванията вдигат разхода безкрайно. Моя автоматик гори около 20 в града като ходя на работа (къси разстояния, ненапълно загряла и т.н.), съботно-неделно(може да мине и за младежко) около 16, а извън града около 11. Така, че газ и тва е ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бавно....
Детайли за колата: 40-ска с газ ;)

Мнение от Morridin » 08 Апр 2016, 10:21

Колега, колата ти си гори нормално. С по-спокойно каране може и да я свалиш до 16...примерно. Но ако ти идва скъпо - газ и си свиркаш. Ако горивата и в другите голеи градове паднат на цените на тези във Варна, такива теми ще са много по-редки ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 09 Апр 2016, 23:41

Колкото и невероятно да звучи, разхода в града го смъквам с даване на повече газ. В смисъл гледам да е в обороти мотора, около 2000. И аз съм с М54Б25. Случайно го открих това, дава ми 12,5 - 13 градско. Обаче също ми прави впечатление, че М52Б20 (пак автомат) в градски условия харчи повече от моя, и в реалност и по заводски данни. Изглежда че купето му идва по-тежко.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Апр 2016, 8:11

batvlady79 написа:Колкото и невероятно да звучи, разхода в града го смъквам с даване на повече газ. В смисъл гледам да е в обороти мотора, около 2000. И аз съм с М54Б25. Случайно го открих това, дава ми 12,5 - 13 градско. Обаче също ми прави впечатление, че М52Б20 (пак автомат) в градски условия харчи повече от моя, и в реалност и по заводски данни. Изглежда че купето му идва по-тежко.

Колега какви обороти са 2000 за бензинов мотор

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 10 Апр 2016, 9:13

Казвам го защото на градски режим ми сменя на 1600 автомата, при плавно ускорение . Иначе да - ниски са за бензин, но нали знаеш - колкото по-голям мотор, толкова по-малко тормоз.

Към автора на темата - освен ламбда сондите, провери и налягането на гумите и ако имаш възможност карай с най-малкия размер джанти и тесни гуми, това оказва влияние. Гледай да караш между 60 и 80 км/ч в града, тогава е най-добър разхода.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

Предишна

Назад към E39