520i няма мощност
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
520i няма мощност
Здравейте колеги.520 96та година 150к.с изведнъж загуби мощност преди няколко месеца и от тогава няма оправия.Колата е на гас.Проблема е,че набира много ама много бавно и на 4та и 5та вече не може да вдигне 3000 оборота.Прави го еднакво на гас и бензин.Иначе няма никакви други проблеми.Не прекъсва ,пали перфектно ,не тресе ,с една дума нищо друго.Сменил съм датчик на разпределителен вал,дебитомер,масло,филтри.На диагностика дава грешка в банка 1 и банка 2.Чистим грешката и пак я натрупва без промяна.Вече не знам какво да сменям.В сервизите ми казват да почвам подред всичко възможно(филтър картерни газове,ламбда сонда,верига,ванос.Моля ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да помогне.Колата няма друг проблем,кара се всеки ден ,но все едно ,че е 30 коня.
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
Re: 520i няма мощност
С бобина направи проблем миналата година ,но когато е бобина прекъсва,а тя работи гладко.Иначе една съм сменял - Беру.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Valenko написа:Здравейте колеги.520 96та година 150к.с изведнъж загуби мощност преди няколко месеца и от тогава няма оправия.Колата е на гас.Проблема е,че набира много ама много бавно и на 4та и 5та вече не може да вдигне 3000 оборота.Прави го еднакво на гас и бензин.Иначе няма никакви други проблеми.Не прекъсва ,пали перфектно ,не тресе ,с една дума нищо друго.Сменил съм датчик на разпределителен вал,дебитомер,масло,филтри.На диагностика дава грешка в банка 1 и банка 2.Чистим грешката и пак я натрупва без промяна.Вече не знам какво да сменям.В сервизите ми казват да почвам подред всичко възможно(филтър картерни газове,ламбда сонда,верига,ванос.Моля ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да помогне.Колата няма друг проблем,кара се всеки ден ,но все едно ,че е 30 коня.
Колега, намери някъде да ти направят качествена диагностика с интерфейс за BMW. Иначе може да смениш и за 2000лв. части и колата пак да не се оправи. Грешките банка 1 и банка 2 най-вероятно са свързани с ламбда контрола- трябва да се види дали се отнасят за бедна или богата горивна смес и от там да се съди какво трябва да се направи. Преди това трябва да се провери дали ламбда сондите работят коректно, за да се знае дали грешката е реална.
Диагностика е правена от три различни сървиза вече с качествено оборудване.Не показва точно какъв е проблема ,само че има проблем в банка1 и банка2.И мен ме навява вече на ламбда сонда.Но не знам....
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Виж да не са се запушили гърнетата или катализатора.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
Колега ако можеш съвсем точно да кажеш какви са тия грешки в банка 1 и 2 ще е много по-лесно
Ако е възможно снимай ги с телефон или много точно запиши текста.
Ако е грешка от Ламбдата, както колегата по-нагоре ти е казал проблема може да не е от сондите, просто те го рапортуват този проблем, за това трябват доста неща да се направят. Освен добра техника за диагностика ти трябва и някой който и разбира на тази техника, щото само с четене на грешки не става.
Да ти проверят адаптациите на горивната смес в каква посока са богата/бедна, да ти кажат свещите дали работят добре, ВАНОСа работи ли не работи ли.

Ако е грешка от Ламбдата, както колегата по-нагоре ти е казал проблема може да не е от сондите, просто те го рапортуват този проблем, за това трябват доста неща да се направят. Освен добра техника за диагностика ти трябва и някой който и разбира на тази техника, щото само с четене на грешки не става.
Да ти проверят адаптациите на горивната смес в каква посока са богата/бедна, да ти кажат свещите дали работят добре, ВАНОСа работи ли не работи ли.
7 мнения
• Страница 1 от 1