Проблем със сенниците

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F10 m550d

Проблем със сенниците

Мнение от t.todorov » 22 Дек 2015, 13:03

Привет колеги ! Изчетох почти всички теми из форума,но така и не намерих точната и реших да публикувам нова със моя проблем с огромна надежда,че някой от вас се е сблъсквал с проблемът ми и може да помогне..Та да дойда на проблема който ми изникна от близо 10 дни..Преди няколко дни както си седях на един светофар и чаках в огромното задръстване,жена ми реши да се погледне нещо във огледалото на сенника в който има плафони за осветление..В момента който свали сенника на средно положение и отвори капачето на огледалото,радиото във колата се изключи :dunno: При натискане на копчето за вкл/изк на радиото нямаше никаква реакция..в момента обаче в който затвори капачето на огледалото и вдигна сенника радиото се включи,но когато реших да намаля звука на музиката от мултито на волана нито едно копче по волана не работеше и нямаше осветление по него..Не се сменят каналите,не работи силата за звука,автопилота не се включва,клаксона и той също изчезна и така до сега...Има моменти сега но те са много рядко, като сваля сенника и отворя капачето волана светва и копчетата за управлението на радиото работят,но само те.Тези за автопилота не работят.В повечето случай когато сваля сенника отворя капачето радиото спира и се включват всичките плафони в колата..От два дни разбрах,че това ми оказва влияние и на чистачките,който прекъсват и спират при отворено капаче.Също така това оказва влияние и на стоповете,който сега светят постоянно без да е натиснат педала...При даване на контакт на първо положение и веднага светват.При сваляне на сенника на средно положение и отваряне на капачето,стоповете спират да светят..Мислех да сменям стоп машинката,но не ми звучи логично да е от нея :kuku: При диагностиката не излезе никаква грешка и сега не знам на къде да я хвана...Колеги помагайте,някой ако се сблъскал с нещо подобно и може да помогне ще съм много благодарен.. :bowdown: :bowdown:

П.П - това прекъсване винаги се случва при пуснат сенник на !!!!СРЕДНО!!!! положение с отворено капаче на огледалото..Имам чувството,че все едно нещо се прекъсва вътре в сенника при движението му..

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Re: Проблем със сенниците

Мнение от hummer » 22 Дек 2015, 15:59

Някой кабел се е прекъснал ,разглобявай ...
Също и виж снопа кабели на багажника ,винаги има по един скъсан кабел там

Потребител
Аватар
Кара: F10 m550d

Мнение от t.todorov » 24 Дек 2015, 10:50

И аз се си мисля,че може някой кабел да се прекъснал ама се чудя от къде да почна да го диря...мисля да започна от свалянето на сенниците и евентуално там някой кабел се надявам да е проблемен...колега ти ако имаш някаква идея или насока сподели...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 26 Дек 2015, 0:15

Пробвай сенника дали ти работи коректно,като при отворено капаче на огледалцето отвориш сенника в крайно положение към прозореца ,ако не е навързвано нещо (побългарявано)) по сенника трябва да загасне плафона на сенника. Провери нещо да не е връзвано по пътя от лайт модула до тези плафони ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 26 Дек 2015, 11:33

Също така почисти пластините на буксата на ключа за запалването и ги пойзправи, че от там се бъгва всичко. Весели Празници и успех!

Потребител
Аватар

Мнение от lz1kka » 27 Мар 2016, 21:58

Колега здравей,
Имам абсолютно единтичен проблем с електрониката на моята кола повече от половин година. Стоповете премигват, сенника ми гаси музиката, копчетата по волана не работят и др... Дали си реши проблема и ако да, как?

Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 28 Мар 2016, 1:32

Почни от клемореда първо ,това са неговите симптоми

https://www.youtube.com/watch?v=YYqI6sCKVD8

Потребител
Аватар

Мнение от lz1kka » 28 Мар 2016, 12:14

Благодаря колега! Сутринта оставих колата в сервиза за някои дребни процедури и помолих момчетата в сервиза да проверят и с клемореда какво се случва. Не съм сигурен обаче, че разбирам правилно точното местоположение на проблема... Тоест, клемата (буксата) ли не прави добър контакт или дивотията идва от вътрешната част на запечатания "ignition switch"? Помолих момчетата на първо време да напръскат буксата с контактен спрей, но не съм убеден, че това ще помогне, в случай че проблемът е вътре при контактните пластинки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 28 Мар 2016, 13:03

Трябва да се изшкурят първо контактите и тогава спрей

https://youtu.be/5sEfZIpE9h8

Потребител
Аватар

Мнение от lz1kka » 28 Мар 2016, 15:01

hummer написа:Трябва да се изшкурят първо контактите и тогава спрей

https://youtu.be/5sEfZIpE9h8

Много полезно. Благодаря!

Потребител
Аватар

Мнение от lz1kka » 29 Мар 2016, 11:31

Колеги, днес сутринта свалихме клемореда, почистихме го със ситна шкурка, напръскахме всички пластини с WD40, монтирахме го обратно и о, чудо! Всички проблеми по колата изчезнаха мигновено и сега всичко работи безупречно. Работата беше под 30 мин. и всичко се случи много лесно.

Много благодаря за съдействието!

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 29 Мар 2016, 13:31

Пак ти спестих цифра и някъФ идиот да ти троши колата :mhihi:

Назад към E39