Постоянно работещ мигач
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- MaRsMaN
- Потребител
-
- Кара: BMW 530i,BMW 320i Touring
Постоянно работещ мигач
Здравейте колеги,
имам проблем с колата. Една сутрин станах и видях, че десния ми габарит свети. Помислих си, че съм оставил лостчето на мигачите в позиция - десен мигач. Окаса се обаче, че лоста си е в средно положение и дам ли на контакт десния мигач започва да свети..Махнах предната и задната крушка и покарах колата така и след час каране мигача спря да свети. Всичко се оправи, но за два дена.... и сега пак си свети габарит и като дам на контакт почва мигача..... Също забелязах, че и люкът не се отваря.... не знам дали имат нещо общо...
Моля за помощ...
имам проблем с колата. Една сутрин станах и видях, че десния ми габарит свети. Помислих си, че съм оставил лостчето на мигачите в позиция - десен мигач. Окаса се обаче, че лоста си е в средно положение и дам ли на контакт десния мигач започва да свети..Махнах предната и задната крушка и покарах колата така и след час каране мигача спря да свети. Всичко се оправи, но за два дена.... и сега пак си свети габарит и като дам на контакт почва мигача..... Също забелязах, че и люкът не се отваря.... не знам дали имат нещо общо...
Моля за помощ...
- niki87bg
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
- Мечтае да кара: M5
Re: Постоянно работещ мигач
а провери ли дали ти е здрав габарита колега - защото ако не е ще ти свети постоянно мигача , странно е само че и напомняне за изгоряла крушка ще имаш на таблото , нищо ли не изписва ?
ЖЕНА и БМВ не ми ли въртят дупе не ми ги хвали !!!!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- MaRsMaN
- Потребител
-
- Кара: BMW 530i,BMW 320i Touring
Здравейте... и на мен ми казаха за този модул... намерих го къде стой... като му махна буксите спира да мига.... сега ще го търся за да го сменя... дано да е от там
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Колега доста време е минало, и предполагам че си оправил проблема? Все пак би било полезно ако споделиш с нас, от какво се оказало, как си го оправил и т.н.

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Проблема при мен се оказа в лайт модула! Взех друг от моргата, махнах стария и го сложих и веднага мигачите се оправиха! Програмираха ми го и всичко в момента е ок!

- Nikito 7301
- Потребител
-
Здравейте искам да попитам къде седи този лайт модул .И на него ли пише какъв е .Защото и моята кола от един ден започна да прави така .Пуска се десният мигач и си работи .Когато изгася колата спира и като я заключа след 5-10 минути светва десниат габарит .И сега откачам акумулатора за вечерта .На сутринта като го закача няма проблем всичко е ок .Но минава време и всичко се повтаря мигача започва сам да работи .И колко струва приблизително този модул .И непременно ли трябва да се програмира.Моята кола е 2002 година 530D автомат .феистлифт.Благодаря предварително.
- Nikito 7301
- Потребител
-
Здравейте колеги до тука ли беше темата няма ли някой друг да сподели нещо.На мен сега ми искат лоста за мигачите да видели дали е от него .Защо се съмняват да е от него ако не е от там щели да продължават да търсят проблема.Направо не знам вече отчаях се с този проблем който имам
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Nikito 7301 написа:Здравейте колеги до тука ли беше темата няма ли някой друг да сподели нещо.На мен сега ми искат лоста за мигачите да видели дали е от него .Защо се съмняват да е от него ако не е от там щели да продължават да търсят проблема.Направо не знам вече отчаях се с този проблем който имам
Това са вариантите - или в лоста, или в модула е проблемът. По лесно е да опиташ с лоста първо.
Може да пробваш на загасена кола и изваден ключ да цъкнеш лоста на другата страна, на която няма проблем - ако светнат и двата габарита, проблемът е по-вероятно в модула.
- Nikito 7301
- Потребител
-
Благодаря за отговора колега.Сега да споделя малко по развитието на проблема .След престой на колата в сервиз два дена .Ми казват че в модула нямало проблем там давало само грешка за ел регулирането на фаровете .Мойте се регулират от таблото но откакто съм взел колата от копчето не мога да ги настройвам даже и не свети когато съм на фарове или на габарит.И така отворили ми лостчето за мигачите и там според тях нямало проблем всичко било на ред .след много тестове ми казаха че вероятно е лоста.И сега го правело само на светкавица или като съм на дълги.Утивам да си взема колата вечер майстора го нямаше тъкмо затваряха сервиза но ми дадоха колата.Тръгвам аз и гледам че ми свети аербека .но викам нищо може да е грешка ще я изчистим.И почвам с пробите ляв десен мигач всичко е на ред .Давам на дълги и очаквам да се пусне мигача и се изненадвам не се пуска .Давам светкавица и пак не тръгва мигача.Направо се учудих няма проблем .Незнам какво става .ще покарам два три дена и ще видя .Дано всичко да се е оправило така както се появи.
- Nikito 7301
- Потребител
-
И така след ден и половина без проблем се зарадвах че всичко се е оправило .Да ама не .Мигача пак започна да си работи без да го пускам.километрите електронните и те започнаха нещо да правят. Направи ми впечатление че осветлението им се намаля за секунди и после се оправя.Когато фаровете са на ауто не мога да намалям осветлението на таблото.Показанията на моментния разход и те се менят .Спирам колата оставям я да работи .Моментният показва 10.2 .След десетина минути гледам вече показва 12.5.Другото което ми направи впечатление е че гася колата моментният примерно показва 11.5 и след 1 час паля колата и той показва 11.8 вече .Много странни неща започнаха да стават.Искам да попитам модула LCM 3 и GM едни и същи ли са и куде се намира този модул .Лайт модула е LCM така ли да го разбирам.Бихте ли ме орентирали къде седи този модул.Благодаря предварително.
- Nikito 7301
- Потребител
-
Здравейте колеги реших проблема със мигача .Не като смених модула .Моя модул е LCM III B.
И така реших да сваля този модул и да го разгледаме на работа с колегите.Разглобих го извадих платката от пластмасовата кутия .И какво да видим на един от чиповете имаше окис беше позеленял от едната страна .Внимателно с една игла изчистихме окиса между крачетата.После го поиздухахме със въздух напръскахме със контактен спрей и го оставихме на слънце да изсъхне.Даже със лупа прегледахме да не би да сме наранили нещо но не видяхме .Закачихме модула след обед и реших да пробвам дали се е получило нещо.Изненадах се мигача не работеше като дам на контакт.Запалих колата и пробвах ляв десен ляв десен мигач и всичко е ок .Но реших да не го затварям а го оставих закачен и да виси за сега в краката на пасажера.Мисля че всеки който има такъв проблем е по добре първо да си отвори модула и да разгледа .Преди да се впусне в търсене на друг модул.Да поясня че аз и колегите не сме много на ти с електрониката.За сега това от мен и се надявам че не съм досаждал със моите теми отговори .Да поне съм бил изчерпателен и с това да помогна на други колеги с подобен проблем .Ако има нещо по нататък със модула и евентоално някаква работа по модула .Ако може ще пиша стига темата да не е изтрита или заключена .Това е от мен за сега .
И така реших да сваля този модул и да го разгледаме на работа с колегите.Разглобих го извадих платката от пластмасовата кутия .И какво да видим на един от чиповете имаше окис беше позеленял от едната страна .Внимателно с една игла изчистихме окиса между крачетата.После го поиздухахме със въздух напръскахме със контактен спрей и го оставихме на слънце да изсъхне.Даже със лупа прегледахме да не би да сме наранили нещо но не видяхме .Закачихме модула след обед и реших да пробвам дали се е получило нещо.Изненадах се мигача не работеше като дам на контакт.Запалих колата и пробвах ляв десен ляв десен мигач и всичко е ок .Но реших да не го затварям а го оставих закачен и да виси за сега в краката на пасажера.Мисля че всеки който има такъв проблем е по добре първо да си отвори модула и да разгледа .Преди да се впусне в търсене на друг модул.Да поясня че аз и колегите не сме много на ти с електрониката.За сега това от мен и се надявам че не съм досаждал със моите теми отговори .Да поне съм бил изчерпателен и с това да помогна на други колеги с подобен проблем .Ако има нещо по нататък със модула и евентоално някаква работа по модула .Ако може ще пиша стига темата да не е изтрита или заключена .Това е от мен за сега .

12 мнения
• Страница 1 от 1