Колега от София с М52 2.5, 2.8 за проверка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Колега от София с М52 2.5, 2.8 за проверка
Здравейте колеги.След приключения с моята кола около празния ход, остана да видя дали дебитомера ми е окей.Колата върви перфектно, но на ПХ има нестабилни обороти.
Сменил съм клапан картерни газове, почистих моторчето за пх, пробвах с друго такова, но пак съм на същия хал.Конкретно проблема се появява като съм изцедил колата на определена предавка и изключа от скорост.Оборотите падат до 100-200 и после колебливо се връщат до 7-800.Понякога даже гасне.Мисълта ми е да пробвам с на някой колега дебитомера, който няма проблеми с пх.
Не знам дали има значение, но съм с нови горивни карти за м52б28, понеже старите бяха за б20, а мотора ми е м52б28, с единичен ванус.Има ли вариант проблема да изчезне след като си попълни адаптациите, или има нещо нередно?
Ламбда сондите са ми замръзнали на 4.8V , а дебитомера показва 18кг, което е много за пх.Знам, че трябва да е около 12-13 .
Като го откача, сондите падат на 0.4, и отчитат.С откачен дебитомер колата върви и няма този проблем.
Объркан съм предвид всичките тези симптоми, и искам просто с принципа на пробата да сверя нещата.
Номера му 1 703 275.
Дават го на Е36,38,39 2.3, 2.5 и 2.8 моторите с единичен ванус.
Сменил съм клапан картерни газове, почистих моторчето за пх, пробвах с друго такова, но пак съм на същия хал.Конкретно проблема се появява като съм изцедил колата на определена предавка и изключа от скорост.Оборотите падат до 100-200 и после колебливо се връщат до 7-800.Понякога даже гасне.Мисълта ми е да пробвам с на някой колега дебитомера, който няма проблеми с пх.
Не знам дали има значение, но съм с нови горивни карти за м52б28, понеже старите бяха за б20, а мотора ми е м52б28, с единичен ванус.Има ли вариант проблема да изчезне след като си попълни адаптациите, или има нещо нередно?
Ламбда сондите са ми замръзнали на 4.8V , а дебитомера показва 18кг, което е много за пх.Знам, че трябва да е около 12-13 .
Като го откача, сондите падат на 0.4, и отчитат.С откачен дебитомер колата върви и няма този проблем.
Объркан съм предвид всичките тези симптоми, и искам просто с принципа на пробата да сверя нещата.
Номера му 1 703 275.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Колега от София с М52 2.5, 2.8 за проверка
kr1s0 написа:Здравейте колеги.След приключения с моята кола около празния ход, остана да видя дали дебитомера ми е окей.Колата върви перфектно, но на ПХ има нестабилни обороти.
Номера му 1 703 275.
Имам МАФ от 323ти 2000г. за проба,но от кой квартал на София си,че аз съм от Костинброд,ако си ми далеч трябва ти да дойдеш

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Благодаря на отзовалите се.Видях се с Влади, пробвахме колата, спря да бъде колеблива с дебитомера от него.
Ще покарам така тези дни, ще проверим показанията и на живи данни, но мисля, че сме решили проблема вече.

Ще покарам така тези дни, ще проверим показанията и на живи данни, но мисля, че сме решили проблема вече.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
5 мнения
• Страница 1 от 1