Газов инжекцион проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Газов инжекцион проблем

Мнение от aristocrat » 05 Фев 2016, 22:07

Пускам тук темата, понеже разделът е по-четен и очаквам по-адекватна помощ. Колата е фейслифт е38 735.
Газаджията след многократни ходения не можа да се справи с проблема ми и каза, че проблемът е на бензин...
Проблемът ми е, че двете глави на двигателя работят по различен начин и оттам неравномерна работа на празен ход. С ръчна настройка (както се вижда на една от снимките) малко се оправя положението, когато няма включени консуматори, но когато пусна КЛИМАТИКА и времената се удължават и стават по 7 мс на първите 4 инжектора и 10 мс на останалите четири и колата започва да се тресе ужасно много, което не може да се коригира ръчно.
Проблемът го имаше на старите ми рейки и сега го има на новите инжектори. Компютърът е ТАМОНА ТГ СТРИЙМ. Изпарител - КМЕ ГОЛД. Инжектори - АПИС СОЛО, разпробити на около 2.2 мм. Ползват се 2 магистрали към рейките по 12мм, като се използват 2 отделни филтъра за всяка рейка.
Имам папарашки снимки от лаптопа на газаджията, които са отдалеч и с кофти качество, но все пак:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Друга подробност е, че като изкараха маркуча от изпарителя (който излиза от клапана за картерни газове) и го запушиха с пръст, времената се нормализираха и на газ.
Размених и местата на маркучите от изпарителя до рейките, но няма разлика.
При положение, че бензиновите времена са добре, възможно ли е проблемът да е на бензин? На бензин го няма това тресене.
Някой да има идеи и да даде някакви насоки?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Газов инжекцион проблем

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Фев 2016, 1:50

Ще ти го кажем и тука да смениш майстора. Забрави още доста подробности но да ги оставим.назад... като за начало 2.5 инжектори ще са по добре. Аписа соло ти ли си го проби на 2.2? на бензин еднакви либса времената, дай да видим.как си вързал точно рейките? темп ти датчик къде е...и тн. Тоя инжекцион работи перфектно нч тоя мотор но зависи късе е слаган. Щуцерите къде са пробити? една година няма кой да оправи :mhihi: , аз можех но нямам желание вече.дадох ти насоки достатъчно. С рейките омвл квостана и що се наби с тоя апис? ....и тия коефициенти там 1.2 ги махни и ги остави 1ци. А това че настройваш на 1100 оборота няма да го коментирам.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Назад към E39