Демонтаж и монтаж на хидравлична рейка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525tds
Мечтае да кара: bmw F10

Демонтаж и монтаж на хидравлична рейка

Мнение от mladenvv » 05 Фев 2016, 0:20

Здравейте колеги. Нужна ми е малко помощ. Рейката с която съм в момента много тропа. Купих си друга втора ръка по читава, рециклирах я за всеки случай да не протече. И сега ми трябват малко насоки как най-лесно мога да сваля сегашната и да сложа новата. Разполагам с канал, сменял съм си и др. части по колата (тампони на мотора, окачване и т.н.) така че мисля че ще се справя с малко насоки от по запознатите. Ще си поръчам и ново казанче за хидравликата и маркучите за него. Чел съм как се сменя хидравличната течност, но за самата рейка не намирам нищо.
Колата е 525тдс.
Ще съм много благодарен на отзовалите се.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Re: Демонтаж и монтаж на хидравлична рейка

Мнение от M-TEAM » 05 Фев 2016, 0:42

Трябва да отпуснеш моста ,за целта трябва да подпреш мотора . Освобождаваш от карето развиваш тръбите на хидравликата. Моста го пускаш той може да виси на носачите.
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 05 Фев 2016, 1:06

има и вариант да отвиш мотора от тампоните и да го повдинеш малко нагоре
трябват 3-4 см за да мине рейката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Фев 2016, 18:47

Ако имаш лебедка или друга сгода с която да повдигаш мотора (и ако работиш на канал) , препоръчвам това :
ares2 написа:има и вариант да отвиш мотора от тампоните и да го повдинеш малко нагоре
трябват 3-4 см за да мине рейката

Ако нямаш с какво да повдигаш мотора (и ако ще работиш на земята), тогава това :
M-TEAM написа:Трябва да отпуснеш моста ,за целта трябва да подпреш мотора . Освобождаваш от карето развиваш тръбите на хидравликата. Моста го пускаш той може да виси на носачите.

При първия вариянт в канала обикновено няма с какво да повдигаш мотора от долу (освен ако канала ти не е оборудван с повдигащи механизми , ама се съмнявам да имаш такива , освен ако не си сервиз). Лично аз предпочитам първия вариянт , защото се отвиват само мотора от тампоните , докато при втория разбутваш моста , лично на мен ми се струва по -неудобно ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 06 Фев 2016, 19:30

не е много удобна работа в канал
аз го правих на подемник и повдигнах мотора леко на картера (опасно)
но честно казано не си струва разправията по канали и тн ако ти предложат добра цена в сервиз за този ремонт ще е доста по лесно всичко
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525tds
Мечтае да кара: bmw F10

Мнение от mladenvv » 07 Фев 2016, 10:07

Благодаря ви за съветите колеги. Засега чакам да ми пристигнат маркучите за казанчето(още 5-6 дни). Майстора при които си карам колата като аз не мога да си сменя нещо, също работи на канал. Може би ще опитам начина с повдигане на мотора като го развия от тампоните. Поне знам че като ги сменявах тях се получи.

Назад към E39