Смяна на антифриз
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Re: Смяна на антифриз
525dнаписа:Ще го сменя с червен пък каквото стане
Нещо си писахме на л.с., но не искаш да ме слушкаш.

Зеленият антифриз всъщност е подобрения вариант на G11 и наистина е правилно сипан предишния път независимо, че го дават само за Мерцедес.
Предлага се по Феби и СВАГ, като номера по Феби е 02374.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Правилния антифриз за БМВ е G11 без съдържание на нитрити, цвят-синьо/зеленикав, като различните производители предлагат и различни цветове антифризи със спецификация G11. Инженерите от БМВ знаят много добре какви материали са използвани за охладителната система, гумени и пластмасови детайли по нея и затова се използва само един тип антифриз, който няма да е агресивен към тези материали.
Ето снимка от е90 2.0д карано с червен антифриз за алуминиеви блокове и в последствие силна корозия и теч от корпуса на водната помпа.

Аз ти препоръчвам да сложиш антифриз на FEBI 01089, по непотвърдена информация БМВ антифриза се произвежда от Ferdinand Bilstein GmbH + Co.

Ето снимка от е90 2.0д карано с червен антифриз за алуминиеви блокове и в последствие силна корозия и теч от корпуса на водната помпа.
Аз ти препоръчвам да сложиш антифриз на FEBI 01089, по непотвърдена информация БМВ антифриза се произвежда от Ferdinand Bilstein GmbH + Co.

- sakata01
- Потребител
-
- Кара: 523i
- Детайли за колата: e39 1996 г.
Колега, вземай MANNOL. Много хубава марка е. По каталог им дават аг12, но по характеристика може да сложиш и аг11. Пурвия е жълт, а втория син и прави един мазен слой по повърхностите, за антикорозионна защита. Независимо какво вземеш и сложиш помни че от 10 години насам цвета на антифриза не е водещия фактор при избор - четене му е майката. :-)
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
(bubsa) написа:doomy525 написа:На BMW се слага червен антифриз.
Докажи
Има разни спорове за м52-ките,но всеки сам си поддържа колата и може сам да си преценява какво да налива.
Аз съм с 523i М52 и откак я карам все е с червен. В Англия съм ако има значение.

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2