Ремонтен комплект за хидравлична рейка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ремонтен комплект за хидравлична рейка

Мнение от redex » 13 Ное 2006, 11:15

Пускам темата отново, защото е изчезнала. някой използва ли е ремонтен комплект за хидравличната рейка и има ли някакви впечатления за качеството и издръжливостта. Проблема ми е че имам чукане в рейката, когато рязко завъртя волана в ляво-дясно на четвърт оборот. Луфт няма, течове свистенета също, просто почукване. Появява се и когато карам бавно и рязко завия на ляво или дясно. Ремонтия компкет сутрва към 250 до 300лв. и е приемливо спрямо цента на нова рейка, макар и заместител. Проверил съм каретата на кормилния вал нямат луфт. Чукането идва от там, където влиза кормилния вал в смата рейка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rado1 » 04 Дек 2006, 11:29

здравеи,
Ас скоро правих реика и мога да ти кажа,че не сам чувал за ремонтен комплект...А и много сам доволен .
На реиката има едно нещо нарича се гребен тои се износва,така е на всички коли с реики.
Та вапросният гребен,му се износват забите някои по точно тези в средата тези които прават реики го наварват за да станат забите като другите след това с някаква машина го струговат та да станат забите като останалите и готово.на мен ми излезе под 300лв. В хед91 оставаш колата на следващия ден е готова.

Гараянция франция

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 04 Дек 2006, 12:18

Мерси за инфото. Ще свалям рейката и ще я нося за рециклиране защото започна да попуква доста често и започна да ме притеснява, все пак е управление. Дай ми някакви координати на този сервиз/ ако искаш на ЛС/ телефон, адрес...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rado1 » 04 Дек 2006, 12:35

Намира се на стамболииски и константин величков на ъгала до Нипроруда
ХЕД91 това което ти казах е цена с мотаж демонтаж мисля,че ремонта е около 120-160 лв.Другото е труд щото се сваля моста
Сервиза 0889901812

Назад към E39