Невероятно тресене на лоста
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- mario.ivanov
- Потребител
-
- Кара: 530d 193
- Мечтае да кара: 740d e38
Невероятно тресене на лоста
Здравейте колеги,
от около 2 месеца имам някакво тресене на скоростния лост. Тресе доста осезаемо на 2ра и 4та скорост, като давам газ. До такава степен тресе, че имам чувството, че ще излезне от скорост. на 1ва, 3та и 5та, пак го има, но не е толкова доловимо, колкото на 2ра и 4та. Ходих на майстор, гледаха гуменото каре, клатеха кардана и казаха нищо, не знаят какво е. "Да карам пък то ще си проличи". Колата е ръчка , 530д 193 коня, седан.
Имам и втори въпрос. По някога между 1300-1500 има едно като прехълцване. Получава се само като подавам плавно газ. Ако дам рязко няма такова нещо. Диагностика - нищо , само 2 свещи за смяна. За обслужване е скоро и мисля да не е от горивния филтър или от въздушния. Не го прави постоянно, но някой път, загуба на мощност няма, но ме дразни.
Благодаря предварително за отговорите!
Приятна вечер!
от около 2 месеца имам някакво тресене на скоростния лост. Тресе доста осезаемо на 2ра и 4та скорост, като давам газ. До такава степен тресе, че имам чувството, че ще излезне от скорост. на 1ва, 3та и 5та, пак го има, но не е толкова доловимо, колкото на 2ра и 4та. Ходих на майстор, гледаха гуменото каре, клатеха кардана и казаха нищо, не знаят какво е. "Да карам пък то ще си проличи". Колата е ръчка , 530д 193 коня, седан.
Имам и втори въпрос. По някога между 1300-1500 има едно като прехълцване. Получава се само като подавам плавно газ. Ако дам рязко няма такова нещо. Диагностика - нищо , само 2 свещи за смяна. За обслужване е скоро и мисля да не е от горивния филтър или от въздушния. Не го прави постоянно, но някой път, загуба на мощност няма, но ме дразни.
Благодаря предварително за отговорите!
Приятна вечер!
Re: Невероятно тресене на лоста
Изключи от скорост като минаваш по неравности и ще видиш,че пак ще се тресе.Сигурно някоя втулка на самият лостов неханизъмсе е поизносила и не е стегнат ролкова лоста.И моята е така,но не й обръщам внимание.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- mario.ivanov
- Потребител
-
- Кара: 530d 193
- Мечтае да кара: 740d e38
Re: Невероятно тресене на лоста
Подлежи ли на смяна ?
3 мнения
• Страница 1 от 1