525D придърпва

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D
Мечтае да кара: 535D

525D придърпва

Мнение от sosk0 » 22 Яну 2016, 0:48

Здравейте колеги, 525 дизел 163 коня 2002г. Колата придърпва малко преди 2000 оборота с леко натиснат педал. Иначе като заваря газта няма проблеми набира. Не го прави винаги но често, на втора и трета скорост се лашка цялата докато на 5та е по слабо. Грешки няма, на действителни стойности налягането на подкачващата помпа е 4 бара, налягането в рейла стой според зададеното, дюзите са около 0.1 до +-1. Малко история за машината, преди беше автоматик и там го имаше това лашкане само че от 90 до 110 някъде и си мислих че е от хидрото. С течение на обстоятелствата кутията се предаде и я направих ръчка и това придърпване си остана и се появи на втора и трета скорост, отначало беше по слабо, едва долувимо но сега много се лашка. Сменял съм преди година ел клапанчето на турбото. Дюзите преди няколко месеца ги пращах на майстор, защото топла палеше с много въртене каза че две от тях е ремонтирал а другите само са почистени. Помпата за високо налягане е обслужена, веригите са сменени.
Някой колега ако има някаква идея да сподели, благодаря :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Re: 525D придърпва

Мнение от ivailo0 » 22 Яну 2016, 0:58

С дебитомера как стоят нещата?

Sent from my HTC One using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 22 Яну 2016, 1:18

При мен има същото придърпване, но е доловимо само за водача. Усещам го повече, когато колата е студена и настилката е влажна и хлъзгава - второто не знам дали има значение. Също нямам записани грешки, но си мисля, че причината е в педала на газта или т. нар. ТПС. Засега, както казах, е едва доловимо и не е на дневен ред, а и нямам комп за диагностика в момента. Но ако се влоши, ще почна от ТПС. През Инпа можеш да видиш дали работи коректно на графиките "driver require torque" и "soll torque" - при изправен сензор не трябва да има разлика в стойностите. За тестване предполагам, че става с DIS, но там не съм запознат с нещата... :oops:
Също не знам дали на колата ти й е "указано", че вече не е автомат - ако не, може и това да бърка нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D
Мечтае да кара: 535D

Мнение от sosk0 » 22 Яну 2016, 1:43

С дебитомер не съм пробвал колега, мисля си го. Исках да чуя мнения, че достатъчно пари съм натикал. Чудя се да си купя нов на пиербург.
Колега при мен е точно обратното при суха настилка и се усеща много. Педала на газта съм сложил от ръчка от някакво бензиново ми попадна, гледал съм и за двата тпс-а, почти нямат разминаване (имат малко но не знам колко е допустимо). За компа първо си взех от ръчка комп с евс, после намерих начин и си програмирах моя, защото имам повече ключове. И с двата прави едно и също, когато си иска .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 22 Яну 2016, 9:50

Имах подобен проблем в началото като взех колата. Смених помпата под седалката на водача, но проблема остана. Тогава смених и другата в резервоара и всичко заспа. Отвреме на време като наближеше 4000 об/мин и почваше да притриса. След смяната всичко е нормално.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Назад към E39