проблем с е39 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с е39 530д
здравейте ,наскоро си взех дълго желаната 39 ка ,наложи ми се да сваля всмукателнйя колектор за да достигна до някакво съединение дето ми пускаше охладителна течност и какво да видя,имаше ужастно много нагар .поразпитах тук там и ми дадоха съвет да затисна егр -а което и напрвих но сега като подам повече газ на 1 ва и пусна газта мотора започва да се тресе и да изпушва това за някакви 10 ина секунди и се нормализира после .та искам да питам възможно ли е да е от това че съм затапил егр-а и ако не е то от какво може да идва тоя проблем ...благодаря предварително 

- angelov89
- Потребител
-
- Кара: BMW e39
- Мечтае да кара: Honda crf 450
Re: проблем с е39 530д
Аз също затапих ЕГР и при мен започна да тресе на празен ход, но колата стана малко по динамична и вече поне не ми пълни смукателя с гняс. Свиква се като цяло 

Поздрави !

да но това само на 1-ва го прави на всички други скорости колкото и газ да се дава няма проблем ако се тръгва нормално с колата няма яд но аз затова питам за да съм спокоен че от това няма да се скапе мотора нещо
и нещо друго да питам защо като откача дебитомера колата тръгва много добре от ниските а с него тръгва над 1500 оборота

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
mariqn79 написа:здравейте ,наскоро си взех дълго желаната 39 ка ,наложи ми се да сваля всмукателнйя колектор за да достигна до някакво съединение дето ми пускаше охладителна течност и какво да видя,имаше ужастно много нагар .поразпитах тук там и ми дадоха съвет да затисна егр -а което и напрвих но сега като подам повече газ на 1 ва и пусна газта мотора започва да се тресе и да изпушва това за някакви 10 ина секунди и се нормализира после .та искам да питам възможно ли е да е от това че съм затапил егр-а и ако не е то от какво може да идва тоя проблем ...благодаря предварително
Със сигурност не е от изолирането на EGR- ра. Ако не си сменил гарнитурите на колектора, ако не си затегнал винтовете и гайките с динамометричен ключ, ако пък е паднал в главата някой от уплътнителните пръстени на винтовете, може да очакваш и развитие на проблема.
а може ли да не стига гориво на колата защото когато го направи това предръсва сякаш не работят всички цилиндри ,като когато подкачва гориво и като подкачи заспива ,питам това защото само горивния филтар несъм сменял още а не ми се иска да пробвам без него тук до няколко дни ще го сменя и ще си покаже 

5 мнения
• Страница 1 от 1