Проблем при работа на газ м52 РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Проблем при работа на газ м52 РЕШЕН
Здрвавейте колеги проблема е следния преди време забелязах че като работи на газ гърнето пъпли чува се БУ БУ интервалите никога не са еднакви през 1 -3-5 сек по някога и като картечница БУБУБУБУБУ.Снощи почнаха и да се чува от дюзите едно чаткане отидох на газаджий които правят нови коли те ми казаха че и новите инжектори чаткали даже дигнаха капака на една нова фиеста с която точно приключили казаха ми, че е с дюзи най-висок клас е те си тракаха като стар дизел без масло.Лошото е че мойте не се чуваха до скоро.А за вибрацийте и БУ-ченето стигнахме до един извод има некво прекъсване.Набедих свещите веднага но са нови и с тях и с предните проблема си го имаше сега просто зачести. Както и да е аз не мирясах паркирах до нас и почнах да човъркам гледах дърпах накрая разкачих дебитомера и проблема изчезна
закачих го пак изгасих колата запалих няма проблем.Дебитомера последно му гледах живите данни преди 2 месеца работеше в нормите.На какво може да се дължи това.Проблема с претрисането което се озвъчава като картечница от крайното гърне го има само на ГАЗ.Все още не сам изразходил старата газ да налея нова защото ми се струва че сам заредил чудна газ.Само това с откачането на дебитомера не можаш да го разбера защо се оправи?
П.П газови филтри, свещи въздушен филтър сменени.Проблема се характеризира с падане на оборотите който гледам от скритото меню от средни 780 падът до 730 на бензин проблеми няма

П.П газови филтри, свещи въздушен филтър сменени.Проблема се характеризира с падане на оборотите който гледам от скритото меню от средни 780 падът до 730 на бензин проблеми няма
Последна промяна Conqueror на 21 Ное 2013, 19:39, променена общо 1 път

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Re: Проблем при работа на газ м52
Колега, вярно е , че и нови газови инжектори тракат , но има голяма разлика между тракане на нов и на износен инжектор. Аз ги сменях наскоро , единия си беше отишъл нацяло и колата не ми работеше изобщо добре на газ и го имах същото бучене , което обясняваш. Мога да ти предложа варианта , който аз хванах моя инжектор , палиш колата да загрее и да мине на газ, и на всеки инжектор има букса. Започваш да ги откачаш цилиндър по цилиндър и при махането на някоя ако не се усети затормозяване не мотора , значи инжектора си е отишъл.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
под колектора са ми инжекторите трябва да го сваля защото нямам достъп до последните 3 и смятам че ще е по лесно да отида на диагностика при гЪЗаджийте той ще се види кой е
просто ми е странно защо като откачих дебитомера и се стабилизираха оборотите иначе си върви перфектно автомобила на газ

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Да не ти прави този проблем само на топъл двигател?
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
аа тука ме хвана незнам на топъл със сигорност на студен не знам но мисля че го има заради вибрациите в скоростния лост.Какво ти се върти в главата?

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Датчик разпределителен вал.Когато не може да засече положението на вала,6те дюзи започват да пръскат едновременно,с характерното тракане като на пулове.Лесно е да го объркаш с тракането на газовата рейка.Много си приличат шумовете.
А тъй като газовите дюзи копират момент на впръскване и време на такова от бензиновите,дори и на газ прускат едновремено всички
Ако преди достигане на оптимална температура на мотора,това тракане го няма,бих заложил на датчик,ноп разбира се най-лесно е с диагностика.Ако виновника е датчика,ясно ще изпише camshaft sensor intake или нещо от сорта в зависимост от прогамата
А тъй като газовите дюзи копират момент на впръскване и време на такова от бензиновите,дори и на газ прускат едновремено всички
Ако преди достигане на оптимална температура на мотора,това тракане го няма,бих заложил на датчик,ноп разбира се най-лесно е с диагностика.Ако виновника е датчика,ясно ще изпише camshaft sensor intake или нещо от сорта в зависимост от прогамата
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
Датчика е нов сменен преди 2 месеца купен от Варна Карс.Дюзите цъкат само на газ като обърна на бензин спират като превключа пак на газ пак цъкат топъл студен мотор все им е тая на гадините сигорен съм че не е датчика паля от раз и върви добре.

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Ами колега напиши каква е газовата, иди на диагностика, ако има разлика в дюзите веднага ще се види...
А ако не ти се дава $ за диагностика, замери дюзите първо после порови в гугъл. Има хиляди теми как да си изчистиш смолата от "инжекторите". И не на последно място има ремонтни комплекти за дюзи... ама стигнеш ли до там си трябва стенд за калибриране на инжекторите...
П.С. Аз имам кабел за фобос...
А ако не ти се дава $ за диагностика, замери дюзите първо после порови в гугъл. Има хиляди теми как да си изчистиш смолата от "инжекторите". И не на последно място има ремонтни комплекти за дюзи... ама стигнеш ли до там си трябва стенд за калибриране на инжекторите...
П.С. Аз имам кабел за фобос...
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
Станно ми е защо като разкачих дебитомера се оправи проблема
ще се ходи пр гЪЗаджийте и без това имам маркучи за смяна просто няма време
Дюзите ще се ремонтират или сменят както им кефне тракане да няма изисквам аз, но проблема с разкачването на дебитомера не можах да разбера преди 2 месеца гледах живи данни беше си в нормите 
П.П Фобос е обаче е с друго име четох някаде че ги правили за някой си и името е Мега, Гига или нещо такова

П.П Фобос е обаче е с друго име четох някаде че ги правили за някой си и името е Мега, Гига или нещо такова

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
Проблема се оказа износена гумичка на инжектор смени се буталцето с пружинката и гумичката.Но все още не мога да си обясня защо колата работеше на 5 цилиндъра чуваш се пукане по изпускателната с-ма, а със свалена букса на дебитомера го нямаше пукането се едно си работеше на 6 цил. 

- Minchev8802
- Потребител
-
- Кара: Бмв 523i
Re: Проблем при работа на газ м52 РЕШЕН
здравейте колеги преди 2 дена установих че при рязко подаване на газ колата ми прекъсва на ГАЗ и след това гърми имам газов инжекцион сложен преди 1 година
звъннах на газаджията няма свободно време сега и не може да погледне скоро
Вчера както си карах реших да обърна на бензин и след 5 мин каране почна да прекъсва и на бензин
Това се получава само при подаване на газ иначе работи гладко на място и на ГАЗ и на бензин,свалих свещите работили са добре
някои ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели
звъннах на газаджията няма свободно време сега и не може да погледне скоро
Вчера както си карах реших да обърна на бензин и след 5 мин каране почна да прекъсва и на бензин
Това се получава само при подаване на газ иначе работи гладко на място и на ГАЗ и на бензин,свалих свещите работили са добре
някои ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели
11 мнения
• Страница 1 от 1