проблем със паметта на седалките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
проблем със паметта на седалките
колеги колата ми е е39 и беше със механичен кожен салон...намерих предни седалки комфорт с ел. ,подгрев,надуване и памет та сега се опитвам да ги свържа да работят...всичко друго оправих,но тази памет немога да я накарам да тръгне...салона е от кола с ляв волан...купих си отделно бутона с позициите 1,2 и 3...свързах кабелите от бутона към управлението за стъклата съответно по номерата на пиновете-пин 1 към пин 13,пин 2 към пин 5,пин 3 към пин 2,пин 4 към пин 18 и пин 6 към пин 14...вързах кабела от P-BUS който отива към седалката от кабел със същата разцветка/син със червена лента/ който хванах от под мокета на шофьорското място,но уви,паметта не прави нищо... на GM модула ми пише GM III HIGH...незнам вече какво друго да направя..май ще се откажа от тая памет...ще съм благодарен ако някой го е правил това нещо,да ми сподели къде може да е проблема...незнам дали задължително трябва да се кодира тази памет за да започне да работи... 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: проблем със паметта на седалките
P-Бъс не е много разпространен в колата и по добре си го вържи директно за модула във вратата за да избегнеш някакво дублиране на кабели и тн http://www.bimmernav.com/images/ibus.jpg
след като направиш всичко си влез в ГМ с някаква диагностика и направи тези функции актив.
аз също сложих салон и утре ще прекарвам прослувития П бъс.. но при мен си има окабеляване във вратата за бутона фабрично. просто беше залепен долу с едно тиксо и не е ползван никога
да не си се вързал за син/червен от аудио инсталацията?
след като направиш всичко си влез в ГМ с някаква диагностика и направи тези функции актив.
аз също сложих салон и утре ще прекарвам прослувития П бъс.. но при мен си има окабеляване във вратата за бутона фабрично. просто беше залепен долу с едно тиксо и не е ползван никога
да не си се вързал за син/червен от аудио инсталацията?
колега,доколкото разбрах аз от форума P-BUS е единствения кабел със син цвят и червена лента в колата,така че неможе да се обърка...аз поне докато гледах по инсталацията на колата видях на доста места такъв цвят кабел,които не съвпадат със схемата коята ти си ми пратил...например такъв кабел има на буксата за модула който е зад кората на дръжката за отваряне на капака / мисля че е лайт модула/...на моята кола под мокета на шофьорската седалка,на бялата пластмаса коята е като защита на снопа от кабели,има закачени няколко букси,които са свободни и които са с едни и същи кабели...едната например е само кафяви кабели за маса,другата е само с такъв син кабел с червена ивица,какъвто е на P-BUS,така че хванах от там за седалката...между другото пробвах да го хвана и директно от модула за стъклата във шофьорската врата,но паметта пак не работеше...ще отида тия дни на БМВ СКАНЕР за да се опитам да активирам тази функция и ако и тогава не стане,вече незнам...
сетих се и още нещо...можеш ли да погледнеш на твоя модул за стъклата в шофьорската врата,какво пише...дали "LOW" или "HIGH"...на моя пише "LOW" ,а на генералния модул ми пише "HIGH",та мисля да не би от там да е проблема...да не би този модул за стъклата да не поддържа функция памет на седалките
4 мнения
• Страница 1 от 1