540i m62 картерна вентилация
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
540i m62 картерна вентилация
Здравейте,колата ми е е39 540 1998 година,вчера ми се случи следния проблем,при потегляне на ниски обороти се чува звук подобно на свистене за кратко,помислих,че е водна помпа,но видях че от ауспуха изпуши доста бял пушек и изчисти,след малко пак като изфорсирах изпуши бяло,развих капачката на маслото,имаше лек вакум и като я вдигнах се чу изсъскване,като отваряне на газирана вода и онова първото свистене изчезна,проблема е с картерната вентилация,но какво трябва да подменя,някои казват,че се сменя филтъра зад смукателния колектор,други сепаратора под ангренажния капак...някой сблъсквал ли се е с този проблем на този мотор ?
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: 540i m62 картерна вентилация
Номер 2 и 10 от схемата.
Сепаратора при ангренажа го смени като се отваря за ангренажа, предполагам предстои.
Сепаратора при ангренажа го смени като се отваря за ангренажа, предполагам предстои.
Благодаря за отговора,наложи ми се да сваля смукателя,че не тръгваха болтовете,а относно сепаратора...за сега мотора ми работи без шумове от ангренажа...да видим до кога
Проблема е решен,но се появи нов...сваляхме колектора и след като го сглобихме се чува едно смучене на въздух,доста сериозно,колата не може да се форсира...уж всичко изглежда наред,някой може ли с точност да каже как трябва да седи тръбата за маслените пари вътре в колектора,сякаш от вътре се чува това свистене
Четвърти ден колата не пали,или ако запали работи без 2-3 цилиндара,не се форсира,тресе...до преди разглобяването всичко по нея беше перфектно,на диагностика сега показва дебитомер,възможно ли е да е от него?Показа и датчик разпределителен вал,смених го с оригинален и пак го показва?Възможно ли е да се бърка с този на коляновия вал?Помагайте!
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Не мисля, че е от дебитомера, Смуче паразитен въздух - е по вероятно...
То дебитомера е лесна работа - дърпаш му буксата и пробвай пак. Или му разкачи входа от към филтъра и го извади леко - да смуче хем от атмосферата и от самата филтърна кутия - по малко и от двете и виж какво се случва.
То дебитомера е лесна работа - дърпаш му буксата и пробвай пак. Или му разкачи входа от към филтъра и го извади леко - да смуче хем от атмосферата и от самата филтърна кутия - по малко и от двете и виж какво се случва.
6 мнения
• Страница 1 от 1