Вместимост на резервоар и показания ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
Вместимост на резервоар и показания ?
Здравейте колеги , след пълнене на резервоара догоре - който по книга е 70 л. бях на лампа , по колонка влязоха 63 литра и пистолета изключи както и да е . Качвам се стрелката си е на последното деление -max/ . Викам да цъкна на борда и ми пише 31/34/65(всичко) съответно - в лявата част , дясната част на резервоара и всичкото гориво. Разклащам колата нарочно - горивото пада за момент и пак кове на 65 л . Това ли е максимума на показанията на борд компютъра ? Би следвало след разклащане на колата горивото както пада с литър два - така и да скача над 65 - а то кове точно на 65. На стрелка резервоара е пълен. Благодаря предварително
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Re: Вместимост на резервоар и показания ?
Traian написа:Здравейте колеги , след пълнене на резервоара догоре - който по книга е 70 л. бях на лампа , по колонка влязоха 63 литра и пистолета изключи както и да е . Качвам се стрелката си е на последното деление -max/ . Викам да цъкна на борда и ми пише 31/34/65(всичко) съответно - в лявата част , дясната част на резервоара и всичкото гориво. Разклащам колата нарочно - горивото пада за момент и пак кове на 65 л . Това ли е максимума на показанията на борд компютъра ? Би следвало след разклащане на колата горивото както пада с литър два - така и да скача над 65 - а то кове точно на 65. На стрелка резервоара е пълен. Благодаря предварително
Колега, при мен е същото. Зареждам до горе и в скритото меню изписва 65л.

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Трябва да е 65 л плюс резервата в малкия резервоар който е 8 л мисля. Значи след като в резервоара останат 0 л, имаш още 8 л.
Вече по тръбите дето се пълни не знам дали влиза в тия 65 или е над тях.
Вече по тръбите дето се пълни не знам дали влиза в тия 65 или е над тях.

- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
Мерси за разяснението , колега . 

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колега, като ти изключи пистолета защо не пробва да напълниш още -събират се поне още 3-4 литра... Като цъкнеш менюто на ''range'' колко км ти дава, че можеш да изминеш? По принцип съм събирал до 68 литра, а на борда ми изписва, че съм имал още около 2-3 литра .т.е. събира си ги 70 литра и другото ,което е когато борда ви пищи и ви показва ,че нямате въобще никакви км да изминавате спокойно на изпарения можете да минете още поне 20-30 км -изпробвано лично.... И така ..А иначе голяма разлика има и от бензиностанциите , защото един път на мен ми даваше ,че имам още за 50 км ,което са поне 4 литра ,а в резервоара се събраха 69 литра- хайде кажете ми сега..Другото ,което е ако автомобила е каран поне един час горивото се загрява и стрелката се вдига на повече литри .Пример палите автомобила и по борд ви показва ,че можете да измините поне още 120-130 км, да ама стрелката ви свети ,че сте на резерва... Покарайте така около 20 минути докато горивото се прехвърли от единият резервоар в другият и после установявате ,че резервата ви е загаснала ...Реално с един резервоар се минават от 900 до 1050 км зависи откъде сипвате гориво ,като втората цифра се отнася за гориво сипано извън БГ и ако автомобила се кара извън града .... Това са моите наблюдения и мнение по въпроса .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
Аз редовно зареждам по 72-73 литра като пълня чак до капачката и при положение, че все пак нещо е имало в резервоара.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
6 мнения
• Страница 1 от 1