тресене на 39 комби

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

тресене на 39 комби

Мнение от windmaster » 30 Дек 2014, 13:07

Добър ден колеги,
от 1 година съм горд собственик на bmw 528i комби. Изключителна кола с много проблеми (за щастие вече решени повечето).
Имам следната болежка. Колата усеща всяка една неравност на пътя( на мен ми се струва, че е от задната част на колата). Българските вълнообразни асфалтови участъци ми разбиват всичките камъни в бъбреците. Основно го усещам между 90 и 120 км/ч
Какво съм направил до момента:
- имам джанти лети за зимата и лятото и всичките съм ги изправял и са с нови гуми, и са балансирани (проверявал съм ги при няколко майстора за всеки случай)
- има лека паркинг щета (огънат калник) от както съм я взел и изглежда, че е леко клекнала от нея страна, но реално е с 1 см по- ниска само (не знам дали е нормално).
- ходил съм при 4-5 майстори и всичките ми казват, че видимо амортисьорите са добре (не са протекли) (лятото сменях предни, защото единия беше изпуснал).
- не съм с пружини а с въздушно окачване и нямам никакви бордови грешки. Рядко се пуска компресора или по- точно рядко го чувам.
- имам лек луфт на кормилната рейката, но не е притекла (ако това може да доведе до такива неща моля споделете).
- всички тампони, носачи и тнт са проверени и уж са добри и имам много добро стегнато окачване (това е мнението на всички майстори).
моля споделете поради каква причина мога да усещам всяка вълнообразна част на пътя и то при най караната скорост. (моля ви не ми казвайте, че решението ми е да карам с над 120 и да не ми пука ;) ). Весела коледа и честита нова година и мерси предварително за отделеното време :).

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: тресене на 39 комби

Мнение от boksioraE39 » 06 Яну 2015, 0:41

Потърси мойте теми свързани с тресене има какво да се прочете...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 06 Яну 2015, 1:02

boksioraE39 написа:Потърси мойте теми свързани с тресене има какво да се прочете...

При тебе какво се оказа?
И аз имам подобни проблеми като колегата.Всичко е ОК,дисковете са нови,а при каране с над 100 си има вибрации.Даже се усилват като натисна спирачката :banghead:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Мнение от Mamar4o » 06 Яну 2015, 1:20

Гуми,джанти,ходова част(особено някой носач ако е заминал или тампоните на кривите носачи) или най-голямото зло на тия коли - рейката :yes: Слагайте пауър флекс на горните носачи и гуми само рън флет това е решението :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Яну 2015, 7:22

Нека да уточним нещо, че да не стане объркване... Колата тресе ли, в смисъл вибрира цялата (странично), или просто си подскача по нашите хубави пътища нагоре-надолу в някакъв малък диапазон?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от windmaster » 08 Яну 2015, 0:09

Значу не са джанти и гуми! Поне 10майстора не искат да ме видят вече!имам лек луфт от ляво на рейката,но тресенето идва отзад! Всички тампони са ок на кривите носачи(така ми казват майсторите). Умал сам корави други тампони ,но не можело да е от тях!( така казват майсторите). Не вярвам някой да бяга от 20лв да ми смени тампоните но всички ме знаят,че ако продължи да тресе ще го направя на крив. Та решил съм лятоска да махна въздушното окачване и да сложа пружини и ще видим. Ако се оправи ще ви кажа дали е било от там. Сега просто нямам пари да влагам в бавареца. Ако на някой му трябват въздушни възглавници с компресора ще му ги дам на добра цена(да си избия пружините, до колкото разбрах възглавниците струват много повече но не искам бизнес да правя а да карам с кеф бавареца). Та ако имате други идеи моля споделете. Последно да питам само .... От рейка не може да тресе цялото купе или може?

Потребител
Аватар

Мнение от windmaster » 08 Яну 2015, 0:16

А относно въпроса на колегата турбо- не е странично а е цялото купе. И е леко тресене но сякаш не е ритмично! Някой път е по силно другпът е по слабо.! Не може на положен асфалт от преди година ббез видими неравности и то с 5-ца да ми вибрира! Да сам с 3- ка спортна ок,но аз искам комфорт и сигурност вече :)

Потребител
Аватар

Мнение от windmaster » 12 Юли 2015, 11:16

Десен горен носач,рецеклирана курмилна рейка са сменени. Преминах на пружини и май не се усеща вече така тресенето :). Мерси на всички за съветите

Sent from my V8 using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от otka4al4o » 04 Окт 2015, 16:36

Здравейте,извинявам се че ползвам темата,но искам да попитам за да премина от нивомат на пружини трябва ли да се преправя нещо или ми трябват само пружини и амортисьори ? :dunno: Колата е Е39 комби.

Потребител
Аватар

Мнение от windmaster » 06 Ное 2015, 14:37

otka4al4o написа:Здравейте,извинявам се че ползвам темата,но искам да попитам за да премина от нивомат на пружини трябва ли да се преправя нещо или ми трябват само пружини и амортисьори ? :dunno: Колата е Е39 комби.

само пружини ми поиска моя майстор. исках да я вдигна малко задницата като сложа и подложки, но амортисйорите са ми късички :(. Но аз съм само експлоататор... така че толкова мога да помогна аз ;). лек ден

Назад към E39