Защо скърца?!!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Защо скърца?!!?

Мнение от meha » 02 Юни 2010, 12:01

Nikolay86 написа:Утре съм в Дару,само дано глава не ме боли после :mhihi:

мацо,какво стана в Дару :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 02 Юни 2010, 12:40

Историята:Онзи ден вечерта преди да ида в Дару един приятел се прибра от Германия,веднага званна да се похвали ,че е купил нова кола и идвал да ме вземе да почерпи.Та момчето взело чисто нова Honda Legent за скромните 54 000 еврейчета :kuku: 300 коня,a колата е мнoго хубава страшен LUX.Та веднага се качих на шофиорското място да я изпробвам :mhihi: и вклучвам на D изкърца,като мойта баварка като отпуснах спирачката.И му викам абе...егати Honda-та на 4700км. а вече скърца,като бавареца.А момчето до сега само автомати е карало и вика секи автомат така скърца бе,спокойно.....Та си отдъхнах и не отидох в Дару.Незнам дали не съм сбъркал,но съдейки по-това,че чисто нов автомобил(от висок клас) скърца по-същия начин..незнам.Вие кажете колеги?

Поздра ви

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 10 Юли 2010, 22:12

Мойта има същия проблем,сутрин като включа задна и отпусна спирачката да потегли се чува зловещото скърцане.Скоро сменях задни и предни накладки и проверявахме всичко и пак същата.И аз съм чувал ,че всички автомати така правят ама не знам дали е така .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 11 Юли 2010, 0:14

CONAN написа:Мойта има същия проблем,сутрин като включа задна и отпусна спирачката да потегли се чува зловещото скърцане.Скоро сменях задни и предни накладки и проверявахме всичко и пак същата.И аз съм чувал ,че всички автомати така правят ама не знам дали е така .

При мене това го има и при задна и при директна и като спирам и тръгван на светофар,но факта е че на чисто нов автомобил(от висок клас) го прави донякаде ме успокой.Само на тази кола на моя човек,по-леко се чува това скърцане.Знам ли..не разбирам,нека някой по-вещ а автоматиците да сподели.. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 11 Юли 2010, 0:24

Разбира се, че не е нормално. И аз съм с автоматик и никога не съм имал подобен проблем. Имал съм и Хонда Сивик автоматик и тя също не е скърцала.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 11 Юли 2010, 12:26

Скърцането зависи много от стила и начина на каране. На мен примерно ми се е случвало като спра и "изсипя" 3-4 човека, като през това време държа педала на спирачките натиснат, после като пусна спирачката изскърцва, поради това, че има някакви милиметри движение между диска и накладката при изравняване височината на пружините. Не съм се замислял дали е от спирачните апарати или от повърхността между дисковете и накладките. Но толкова често, т.е. всеки път, не мисля, че е нормално, камоли приятно. Пробвай да позагрееш спирачките като направиш 3-4 интензивни спирания от 100 до 30км/ч. Ако ти се разглабя пак може да почистиш дисковете с обезмаслител. Но най-вече избягвай да тръгваш на полуспирачка и да спираш мнооого дълго пак на полуспирачка. Не знам как спираш, но нормално е така: спираш интензивно точно до преди колата да се намери в покой, за момент отпускаш да убиеш отрицателното ускорение и после вече я ковеш.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 11 Юли 2010, 13:10

При мен също скърца,понякога повече,понякога по малко(не се чува въобще)Минаваха ми някви идеи,че накладката приплазва за момент по диска,ма това немога си обясна как ще стане.. :mhihi: А го чух това прискърцване(потропване) на чисто нов автомат и от тогава се успокоих,че е нормално..

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 16 Юли 2010, 17:42

Днес карах служебния джип МЛ320 и няма и помен от скърцане :kuku: .Определено има някакъв проблем за да скърца не е от това ,че всички автоматици си скърцат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 16 Юли 2010, 20:34

CONAN написа:Днес карах служебния джип МЛ320 и няма и помен от скърцане :kuku: .Определено има някакъв проблем за да скърца не е от това ,че всички автоматици си скърцат.

Знам ли...Аз си мислих,какво ли не,преди да чуя на моя човек колата.Сега вече найстина ще ида да я проверят в Дару.Иначе едистевеното,което ми идва на главата е накладките да не зацепват добре на диска(което е абсурд :dunno: ),спирачни апарати,някакъв проблем...Просто найстина незнам :dunno: Възможно ли е това да е от някакъв проблем в кутията?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 07 Авг 2010, 14:38

Проблема със скърцането,при мен е от накладките :yes: До сега бях с АТЕ,но явно на някакво менте съм попаднал,сега взимам TEXTAR,пак ще видим.. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Мнение от Vacheto » 05 Яну 2015, 19:52

Колеги някой намерил ли е решение на това скърцане? Моята не е автоматик, но въпреки това имам това грозно скърцане. На моменти дори като колата е в покой и натисна спирачката скърца, като някоя стара пружина на легло. Няма разлика в начина на спиране, просто звука е отвратителен и много силен.
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d F10
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от bong_666 » 07 Окт 2015, 16:55

Хаха...да се похваля и аз със същото скърцане от преден ляв апарат. При мен въпросното скърцане започна изведнъж една сутрин, и от тогава около месец време карах така, но не се оправи, докато не смених апарата, а покрай него смених и дискове и накладки, скърцането спря, зарадвах се и преди няколко дни пак се появи, като от смяната досега имам около 20 хиляди километра. На стария апарат ми направи впечатление че бяха разбити водачите, но крив диск не съм имал...на какво ли се дължи не знам, но наистина не е приятно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Мнение от Vacheto » 08 Окт 2015, 20:14

Това скърцане от спирачките го реших с два апарата от морга. Единия "нов" след смяната пак скърцаше, та го смених за друг и от тогава нямам и помен от това скрибуцане. Нещо в апаратите прави беля, така и не разбрах какво.
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d F10
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от bong_666 » 01 Ное 2015, 10:37

Здравейте отново колеги, по въпроса със скърцащия апарат вече скачам на трети, него смених преди дъждовете които се изсипаха наскоро. Проблеми никакви, но това беше до вчера, когато изведнъж започна отново да скърца, но само при загрял апарат. Как да процедирам, моля помогнете :D

Предишна

Назад към E39