е39 ASC/ABS - ПРОБЛЕМ!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- plamen_320i
- Потребител
-
е39 ASC/ABS - ПРОБЛЕМ!!!
Колеги, извинете в случай, че подобна тема е разисквана, но не открих...От известно време ми светна лампата за тракшана, в случая ASC - колата е 525D 2000г и разбира се не сработва системата. ASC тотално не работи, а ABS понякога. На даигностика показваше че има грешка на заден ляв датчик ABS - и понеже не се мерят за да не се повредят разменихме датчицити да видим дали ще вдигне греша на другото колело. Уви - не. Блока на ABS беше ремонтиран и след справка със стария собственик - каза, че при него е правила сащия проблем и затова понеже разбира сам си го е ремонтирал. Прегледахме с лупа но 4 връзките изглеждат здрави именно тези ремонтраните които са фини и там вече е страшно
Може ли някой да ме посъветва дали ABS модула най-вероятно е повреден и затова нямам защита от боксуване, че идва зимата и вече режим "жигула" ми писва
Друго, което се случи е че откакто стартира проблем с ABS/ASC - стрелката на километража не ми работи, стои долу не помръдва, моментния разход - вакумния под оборотема не мърда и също така стрелката за нивото в резервоара също ходи където иска.. Понякога всичко се оправяше до момента в който някъде пребуксува колата, случва се я пясък или изпреварвене...ABS e **** 001, Благодаря, колеги.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: е39 ASC/ABS - ПРОБЛЕМ!!!
plamen_320i написа:Колеги, извинете в случай, че подобна тема е разисквана, но не открих...От известно време ми светна лампата за тракшана, в случая ASC - колата е 525D 2000г и разбира се не сработва системата. ASC тотално не работи, а ABS понякога. На даигностика показваше че има грешка на заден ляв датчик ABS - и понеже не се мерят за да не се повредят разменихме датчицити да видим дали ще вдигне греша на другото колело. Уви - не. Блока на ABS беше ремонтиран и след справка със стария собственик - каза, че при него е правила сащия проблем и затова понеже разбира сам си го е ремонтирал. Прегледахме с лупа но 4 връзките изглеждат здрави именно тези ремонтраните които са фини и там вече е страшноМоже ли някой да ме посъветва дали ABS модула най-вероятно е повреден и затова нямам защита от боксуване, че идва зимата и вече режим "жигула" ми писва
Друго, което се случи е че откакто стартира проблем с ABS/ASC - стрелката на километража не ми работи, стои долу не помръдва, моментния разход - вакумния под оборотема не мърда и също така стрелката за нивото в резервоара също ходи където иска.. Понякога всичко се оправяше до момента в който някъде пребуксува колата, случва се я пясък или изпреварвене...ABS e **** 001, Благодаря, колеги.
Сега ще смениш модула със здрав и нещата ще се оправят.
- plamen_320i
- Потребител
-
Re: е39 ASC/ABS - ПРОБЛЕМ!!!
Благодаря.
4 мнения
• Страница 1 от 1