Проблем с таблото и автомата на 528i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Проблем с таблото и автомата на 528i
Имаше тема на колегата LittleRock наскоро - неговата кола 520 бензин с ръчна кутия също не искаше да развива повече от 5500 оборота. При него се оказа елементарен проблем - датчик обороти на едното колело. Ако има проблем с някой/и от датчиците на АБС/АСЦ и колата е автомат, възможно е и кутията да се шашка. Но както колегите споделиха, нужна е диагностика... 

Последна промяна Z3Ro* на 20 Сеп 2015, 10:25, променена общо 1 път
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
larry_boy написа:cnyyha написа:От Бургас съм.
като я настъпиш на макс, максимално да стига до 5500 оборота
Само ако нощес са ти пораснали още два цилиндъра
![]()
![]()
... и пак са с 300-400 отдоле...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Моя абс модул, като цяло не работи, затова изключиха буксата за абс-а, за да не минава кутията в авариен режим. Тези обороти и това че не сменя скорост като е на макс педала, се чудя дали ще се оправят като се смени абс модула с работещ и се изчистят грешките..
В момента колата е оставена за обслужване по ходавата част.. след това ще я карам при друг майстор за ел. работите
Един такъв абс модул колко пари струва нов и от къде е най-евтино да го поръчам, някой може ли да ми каже? Или от къде да намеря втора ръка и да знам че ще работи..?
В момента колата е оставена за обслужване по ходавата част.. след това ще я карам при друг майстор за ел. работите
Един такъв абс модул колко пари струва нов и от къде е най-евтино да го поръчам, някой може ли да ми каже? Или от къде да намеря втора ръка и да знам че ще работи..?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
cnyyha написа:От Бургас съм.
... максимално да стига до 5500 оборота при положение, че критичните на таблото влизат след 6000
След като не ти работят стрелките на километража и горивото, най-вероятно някой си е играл с километрите (или е правил опит за ремонт на пикселите, или и двете) и ги е прецакал. Много е вероятно и стрелката за оборотите да не работи коректно. Влез в скритите менюта и виж дали това са реалните обороти.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
badsharki написа:cnyyha написа:От Бургас съм.
... максимално да стига до 5500 оборота при положение, че критичните на таблото влизат след 6000
След като не ти работят стрелките на километража и горивото, най-вероятно някой си е играл с километрите (или е правил опит за ремонт на пикселите, или и двете) и ги е прецакал. Много е вероятно и стрелката за оборотите да не работи коректно. Влез в скритите менюта и виж дали това са реалните обороти.
Далече си от истината.. Да си смени заден ляв датчик..абс!
Препоръчайте ми при кой да отида в Бургас, за да я види колата със компютър и да я оправи и който не дере кожи..?
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
cnyyha написа:Препоръчайте ми при кой да отида в Бургас, за да я види колата със компютър и да я оправи и който не дере кожи..?
Докарай си задника до нас и ще погледна колата. Преди това си подготви пледоарията, за да ми разкажеш в детайли как взе колата, какво е правено по нея до момента и кой я закача на диагностика, че не разбра колко и какви проблеми има.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
stony1 написа:cnyyha написа:Препоръчайте ми при кой да отида в Бургас, за да я види колата със компютър и да я оправи и който не дере кожи..?
Докарай си задника до нас и ще погледна колата......
И аз казах на колегата да те намери (в перифразиран вариянт

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
cnyyha написа:Моя абс модул, като цяло не работи, затова изключиха буксата за абс-а, за да не минава кутията в авариен режим. Тези обороти и това че не сменя скорост като е на макс педала, се чудя дали ще се оправят като се смени абс модула с работещ и се изчистят грешките..
от АБС модула няма да ти се оправи проблема с кутията само ще ти се оправи таблото и нищо друго или кутията ти е за ремонт може и компютъра да е но то на диагностика ще си покаже .
Колеги, някой може ли да ми каже тези две букси за какво са, понеже моите са разкачени? Благодаря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги, искам да изкажа огромните си благодарности на колегата stony1 който ми помогна да разрешим проблемите на колата .Колегата е изключително точен и отзивчив! Помогна ми със всичко от до! Оказа се от модула. Сменихме го с друг модул 002, колегата изчисти всички грешки, и колата проработи нормално. Скоростомера се оправи, разхода за гориво също, кутията вече привключва на 6500 оборота без да връщаш газта, и абс си работи. Отново едно ОГРОМНО Благодаря на колегата stony1
Тези две букси които съм посочил все още са разкачени, някой ако знае за какво са, да сподели мнение.Благодаря.

Тези две букси които съм посочил все още са разкачени, някой ако знае за какво са, да сподели мнение.Благодаря.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2