парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Стефановски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
- Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds
Re: парктроник
Колеги, откраднаха ми задните датчици на парктроника.За да ги подменя трябва ли да свалям задната броня или само лайсната?
И как се свалят задната броня или лайсната? Баварката ми е комби ако има някакво значение.
И как се свалят задната броня или лайсната? Баварката ми е комби ако има някакво значение.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Малко със закъснение но датчика който взех от про-партс при мен не работеше коректно. Като е закачен и включа на задна няма никаква реакция от парктроника, не се чува ниакъв сигнал независимо има ли нещо отзад или не, също така не се чува и никакъв сигнал че не работи парктроника. Но както е включена задна ако откача датчика и го закача отново всичко почва да работи нормално до като не изключа задна и я включа пак (както си е закачен датчика). А иначе самия датчик си работи (цъка) но нещо не го харесва парктроника. В крайна сметка пак си взех втора употреба оригинален и всичко работи.
Ако е комби се маха бронята ако е седан само лайстната.
Стефановски написа:Колеги, откраднаха ми задните датчици на парктроника.За да ги подменя трябва ли да свалям задната броня или само лайсната?
Ако е комби се маха бронята ако е седан само лайстната.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Най добре махни бронята,за да можеш да си навържеш кабелите по грамотно.За да махнеш бронята трябва да демонтираш пластмасовите кори в багажника(тази до акумулатора и тази на която е закрепена куката и ключа за болтовете за гумите).След като ги демонтираш ще ти се открият 2 те греди и ще видиш по 3 болта около всяка една греда.(трябва да погледнеш навътре към бронята за да ги видиш).Развиваш ги и бронята пада заедно с буферите и гредата.Забравих да спомена и рапидните винтове на подкалниците,но те се виждат.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Koлеги, здравейте,
Има ли някаква възможност да се провери, дали идва сигнал до определен датчик.
На мен не ми работи заден ляв датчик. Смених го, но новият не цъка и не издава никакъв звук.
PS:Бронята е сваляна и след около месец спря да работи. Затова си мисля, че може нещо тогава да се е случило...
Благодаря предварително!
Поздрави!
Има ли някаква възможност да се провери, дали идва сигнал до определен датчик.
На мен не ми работи заден ляв датчик. Смених го, но новият не цъка и не издава никакъв звук.
PS:Бронята е сваляна и след около месец спря да работи. Затова си мисля, че може нещо тогава да се е случило...
Благодаря предварително!
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
При мен на диагностика ми показва, като грешка кой точно не работи. Причината може и да е в буксата. А дали идва сигнал, най-лесно може да се хване с един мултицет. Откачаш буксата от парктроника и от модула за управление и "прозвъняваш" кабелите.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Тонката написа:.. новият не цъка и не издава никакъв звук..
"Новия" наистина нов (ОЕМ) ли е, нов като моя за който съм писал по-горе или е II-употреба оригинален? Завърти наработещия с някой от другите работещи, така ще се изясни къде е проблема.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2