EWS EMULATOR E39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

EWS EMULATOR E39

Мнение от crash777 » 01 Мар 2015, 21:28

Здравейте. Сблъсках се с този сериозен проблем и не исках да ви занимавам до последно но явно сам няма да го реша.Както много колеги им се е случвало имобилайзера се прецака.Поръчах от ибей емулатор. След като го свързах следва да се използва програмата EWS EMULATOR за да прочете кода от компютъра на колата и да го запише на емулатора. Да но тази програма неиска да прочете нищо. Специално си инсталирах Windows XP за да подкарам програмата.До колкото разбрах може да се прочете isn кода от компютъра и с инпа, не съм го пробвал понеже неможе и да се записва нищо на емулатора. Някой колеги ми казваха, че само се свързва и нищо не се синхронизрва. Провбвах но само стартера върти тъй като съм дал на късо двете най дебели жици при ews modula както е описано в опътването за инсталация. Но явно не се подава гориво от помпата и не се изпраща ток към свещите защото си върти само стартера. Явно нещо не правя както трябва моля ви ако има колеги с повече опит да помагат.
Ето от къде четох как се свързва

http://www.jobd2.jp/upload/pro/bmw-ews- ... manual.pdf

Тук използвах схемите са свързване и за е36 и за е39 тъй като са със същия ms41 но и в двата случая нестана.

http://www.vag-info.com/BMW_Emulator.pdf

Колата е e39 520i 1997 , ecu - simens ms41, ews 3

Разполагам с usb кабел за връзка с инпа. В упътването пише да се използва всяка K-Line Диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Re: EWS EMULATOR E39

Мнение от sash_clev » 04 Мар 2015, 16:36

Колега, купи си един ЕВС за 20 лева от някаде и не се занимавай с емулатори и други подобни интервенции.
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 04 Мар 2015, 17:11

Така като гледам емулатора, се връзва посредством К-линия (с УСБ кабела за ИНПА) към ПС с ХР, записваш му номмера(твоя ИСН), след което премахваш джъмпера(спойката) и свързваш кабела за К-линията(от платчицата) към кабела за ИСН кода.

Предполагам, че РС-то ти не може да осъществи връзка с емулатора. Пробвай да вържеш само К-линията на емулатора към К-линията на кабела, в смисъл такъв, че на к-линията на кабела да не е вързана колата, а само емулатора. Разбира се и кабела и емулатора трябва да имат едни и същи маса и 12В.
40653

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 25 Авг 2015, 1:02

Колега подкара ли го емулатора че и аз се опитвам но не ми прави връзката, опитах и с ИНПА-та но нямам такава опция в моята ИНПА за да видя ИСН кода и да го въведа ръчно и само да го запиша. Дали версията на ИНПА-та ми е стара какво ли не мога да разбера :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Сеп 2015, 0:01

Войводата написа:Колега подкара ли го емулатора че и аз се опитвам но не ми прави връзката, опитах и с ИНПА-та но нямам такава опция в моята ИНПА за да видя ИСН кода и да го въведа ръчно и само да го запиша. Дали версията на ИНПА-та ми е стара какво ли не мога да разбера :roll:

не е от ИНПА-та не на всички еку-та инпата вижда ISN-кода, трябва да се извади ръчно от еку-то и така ще стане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 01 Сеп 2015, 0:18

Какво ще рече ръчно, хвърли малко светлина в тунела да видим :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 04 Сеп 2015, 22:45

Войводата написа:Какво ще рече ръчно, хвърли малко светлина в тунела да видим :roll:

Вади се Isn-a от бинарния файл на флаша или епрома на еку-то. Това се прави на програматор

Назад към E39