Сигнализиране за отворен багажнин
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Сигнализиране за отворен багажнин
Здравейте колеги.От скоро имам следния проблем,при всяко потегляне ми пищи и изписва на борда че багажникът ми бил отворен
пък си е затворен мн.е дразнещо при абсолютно всяко потегляне е така,закачих я на диагностика мислех че се натрупала грешка но не ми излезе че има някакъв проблем или запаметена грешка с багажника,някой ако може да ме посъветва какво да направя или някой колега е имал същия проблем и го решил ще съм ви мн.благодарен.

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Re: Сигнализиране за отворен багажнин
Провери си датчика на багажника...може нещо да се е скапал
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Тоя датчик е бутон всъщност на капака на багажника. Като го затвориш той опира долу в пластмасовата лайстна.
Имало е случаи точно там да е счупена или изкривена и не натиска достатъчно бутона.
Може да го пробваш с натискане да видиш дали огася плафона в багажника.
Ако не се натиска достатъчно от пластмасата, в краищата на багажника има едни гумени навиващи тампони, които може да навиеш малко тъй че да се натиска повече бутона и така се оправя.
Имало е случаи точно там да е счупена или изкривена и не натиска достатъчно бутона.
Ако не се натиска достатъчно от пластмасата, в краищата на багажника има едни гумени навиващи тампони, които може да навиеш малко тъй че да се натиска повече бутона и така се оправя.
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
Giovanni написа:Тоя датчик е бутон всъщност на капака на багажника. Като го затвориш той опира долу в пластмасовата лайстна.
Знам за кой бутон става на въпрос колега но моя багажник го няма тоя бутон.Днеска го разглобих багажника и гледам че има някакъв датчик с бутон който е свързан с една ост към ключалката на багажника точно зад самата закопчалка се намира този датчик не знам дали въпросния датчик казва да ли е затворен багажника или не
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Провери си и кабелния сноп в гумения маншон от капака към купето. Твърде вероятно е да имаш скъсани или протрити кабели
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2

- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
Обикновено е кабелния сноп,аз лично съм го правил имлато бонус ми светна и лампичката дето е на бсгсжника отвътре.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Ако не е снопа, машинката се ебава бутона е в нея.
Да си сменял GM модул?
Да си сменял GM модул?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз преди седмица го брах тоя яд - оказа се, че в маншона на багажника имам 3-4 прекъснати кабела...
Превързах ги и гонга за отворен багажник заработи адекватно - както и осветлението в багажника...

Превързах ги и гонга за отворен багажник заработи адекватно - както и осветлението в багажника...

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
Зд.колеги и ви благодаря за бързите отговори.Извинявам се за закъснението на отговора,проблемът се оказа от кабелите в снопа на багажника скъсани 2 кабела сега всичко е ок но забелязах че и другите кабелаци са се напукали изолирах ги но още веднаж ако ми направи мизерия някой от кабелите ще сменям целия сноп.живи и здрави колеги 

9 мнения
• Страница 1 от 1