Помощ за грешка DDE-1640
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Помощ за грешка DDE-1640
Здравейте.Днес направих диагностика на колата и излезе въпросната грешка.
1640-DDE Контролен модул (EEPROM и конфигурация)
Ако някой може да ми каже какъв е проблема ще съм му много благодарен.Също излезе грешка за EGR-а,но това е,защото е изолиран.
Мерси.
1640-DDE Контролен модул (EEPROM и конфигурация)
Ако някой може да ми каже какъв е проблема ще съм му много благодарен.Също излезе грешка за EGR-а,но това е,защото е изолиран.
Мерси.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Помощ за грешка DDE-1640
Колата с да не би да е със сменян софт? Ако да, изтрий я тази грешка и виж дали ще се появи пак.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Колата с да не би да е със сменян софт? Ако да, изтрий я тази грешка и виж дали ще се появи пак.
Сменян е софта колега.Грешката е изтрита и при първа възможност ще видя дали пак я има.
Можеш ли да ми разясниш горе-долу какво трябва да означава тази грешка?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Ето я буквално: 1640 DDE Error EEPROM or Coding. Получава се при смяна на софт-а обикновено, но не трябва да се появява след като я изтриеш. Ако се появи пак, или има проблем с новия софт, или има проблем с ДДЕ/по-точно с чипа на ДДЕ/. Ако излезе пак, пробвай с друг софт... 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Ето я буквално: 1640 DDE Error EEPROM or Coding. Получава се при смяна на софт-а обикновено, но не трябва да се появява след като я изтриеш. Ако се появи пак, или има проблем с новия софт, или има проблем с ДДЕ/по-точно с чипа на ДДЕ/. Ако излезе пак, пробвай с друг софт...
А може ли да стане някакъв проблем ако покарам така известно време?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Може, ако има проблем с чипа на ДДЕ. Но тогава със сигурност ще има проблем, каквото и да предприемеш сега или след време. При другите варианти няма проблем да караш така, докато смениш софт-а - единствено може да те натовари разхода малко, но не е задължително.
П.С. - това ако се появи грешката пак. Ако не се появи, карай така спокойно...
П.С. - това ако се появи грешката пак. Ако не се появи, карай така спокойно...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Ако не ти досаждам вече колега,можеш ли да ми обясниш по-подробно до какви последици(сериозни)може да доведе това да покарам още 20-тина дни така?Освен завишен разход и как се лекува?Трябва да се смени чипа или се прави друго?
Зимата както си карах колата изгасна и ми изписа ДДЕ.Оказа се,че едно кабелче от предната лява част на мотора се е стопило,понеже не беше сложено в щипката през която трябва да си мине.Оправихме го и колата си запали и си върви от тогава както преди.Може и тогава нещо да е станало
Зимата както си карах колата изгасна и ми изписа ДДЕ.Оказа се,че едно кабелче от предната лява част на мотора се е стопило,понеже не беше сложено в щипката през която трябва да си мине.Оправихме го и колата си запали и си върви от тогава както преди.Може и тогава нещо да е станало

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Изчисти я грешката - може да не се появи пак. Може да се е шашнал компа, заради споменатия от теб ел.проблем. Ако се появи пак, отиди там, където са ти сменили софт-а и им обясни за проблема - ако той е от новия софт, като го сменят, ще си дойде на мястото всичко. Също ако се появява пак грешката, може да опиташ със стария софт. Иначе точно какви биха били последствията, не мога да кажа...
Завишеният разход би се проявил, ако е объркано нещо по горивните карти, но може и да не е такъв проблемът. А може и да няма никакви последствия...
Затова най-добре изтрий грешката и виж дали ще се появи пак. Ако да, аз бих отишъл там, където съм сменил софт-а.
Всички модули по колата ли работят коректно - да не си сменял/добавял някой модул, който иска кодиране? Примерно табло???

Затова най-добре изтрий грешката и виж дали ще се появи пак. Ако да, аз бих отишъл там, където съм сменил софт-а.
Всички модули по колата ли работят коректно - да не си сменял/добавял някой модул, който иска кодиране? Примерно табло???
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Всичко си работи коректно.Старият собственик каза,че колата е ремапвана,а аз не съм правил никакви интервенции по софтуера.Също и лудия гсм като я диагностицира каза,че имала чип.Той ми маха пеперудите и не беше сложил кабела където трябва,когато се стопи.Не си спомням какво точно излезе тогава на диагностиката за да разбере,че колата не си е с нейния софт.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Щом няма проблеми колата, предполагам, че като изтриеш грешката, няма да се появи. Както ти казах, възможно е да се запише такава грешка при смяна на софт-а, без да има някакъв проблем. Колата със заводска аларма и имобилайзер ли е?
П.С. - ако се появи пак грешката, обърни внимание към нея трябва да има описание някакво...
Но според мен, щом всичко работи, вероятно е записана заради смяна на софт или смяна на някой модул по колата, който иска кодиране и колата е палена/давана на контакт преди да се довърши работата докрай.
П.С. 2 - ето от чужд форум:
Possible Causes
1. Engine Control Module modified (e.g. Chip Tuning)
2. Engine Control Module faulty
При теб, щом е сменян софт-а, вероятно се касае за първото - "чип - тунинг"...
Решенията, за които съветват колегите, са за вариант 1->Contact your Tuner...
Но това, ако грешката се появи пак след изтриване!
П.С. - ако се появи пак грешката, обърни внимание към нея трябва да има описание някакво...

Но според мен, щом всичко работи, вероятно е записана заради смяна на софт или смяна на някой модул по колата, който иска кодиране и колата е палена/давана на контакт преди да се довърши работата докрай.
П.С. 2 - ето от чужд форум:
Possible Causes
1. Engine Control Module modified (e.g. Chip Tuning)
2. Engine Control Module faulty
При теб, щом е сменян софт-а, вероятно се касае за първото - "чип - тунинг"...

Решенията, за които съветват колегите, са за вариант 1->Contact your Tuner...

10 мнения
• Страница 1 от 1