Проблем с е39 520 1996 газ/бензин - Проблемът е само на газ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i

Проблем с е39 520 1996 газ/бензин - Проблемът е само на газ

Мнение от LVG » 04 Май 2015, 11:40

Привет колеги,

От скоро и аз имам 5-ца ( вече 2 месеца). Съответно и сложих газов инжекцион - Ловато ( всички части са на Ловато). Та един месец нямах никакви проблеми , всичко си беше идеално но един ден като паркирах и колата угасна на газ. Проблемът е следният: когато е загряла колата , паля съответно на газ( тъй като има нужните градуси) обаче оборотите и играят доста, при подаване на газ се усеща как има едно придърпване ( цялата кола започва да се тресе) и направо си угасва ( не винаги но се случва). Почти невъзможно е да се кара така , защото това придръпване е ужасно. Ако я превключа на бензин , проблеми няма никакви. Този проблем се появява от нищото и така и изчезва. Ходих при майстора си 2 пъти каза , че няма грешка на компютъра и само едни нива при бензина бяха 15. - 1.7 , а трябвало да бъдат над 2.5 . Ходих и на диагностика и ми казаха евентуално , че може да е - Датчик на разпределителен вал но не са сигурни изобщо ( на бензин нямам никакви проблеми) . Ако някой колега има някакви идеи от какво може да е , бих се радвал да сподели..

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Re: Проблем с е39 520 1996 газ/бензин - Проблемът е само на

Мнение от Gpenev » 05 Май 2015, 20:16

Имах подобен проблем, колатата тресеше ужасно на газ, оказа се че една от дюзите е за смяна. Смени я майстора и сега нямам никакви проблеми. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 11 Май 2015, 22:34

Колега много познато ми звучи,имах същия проблем с мойта.И на диагностика нищо не ми даваше,но послушах един майстор от гр.Септември,та той ми каза да си проверя датчика на разпределителния вал.И така се оказа че датчика си е заминал или поне една от веригите му.Смених датчика и колата се оправи,смисъл вече работеше много по-устойчиво,и не на богата смес чак да се дави и смърди яко на газ....ОПИТАЙ с друг датчик за проба... :bchug:
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 12 Май 2015, 11:37

Отиди в сервиза или при човечеца, който ти е монтирал газовото, да го донастрой, защото мембраните са "улегнали" и налягането в системата съответно е спаднало...

Успех !
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i

Мнение от LVG » 11 Авг 2015, 13:57

Малко късно отговарям , но проблема е оправен. Оказа се датчик на разпределителен вал. Съответно си купих нов на Сименс и вече няколко месеца никакви проблеми.Настройката на инжекциона е била добре.

Назад към E39