Проблем с 1ва скорост
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 1ва скорост
Здравейте.
От скоро съм собственик на BMW 520i ...97 година.
Когато тръгвам на първа скорост и много често се изключва от скорост,с другите предавки няма проблем....................някой да има идея за какво става въпрос????

От скоро съм собственик на BMW 520i ...97 година.
Когато тръгвам на първа скорост и много често се изключва от скорост,с другите предавки няма проблем....................някой да има идея за какво става въпрос????

- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
Re: Проблем с 1ва скорост
И аз така бях,след честата употреба на първа предавка е нормално да се прецака.Купувай една втора употреба/ск. кутия/ от кола която можеш да пробваш.
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Имах подобен проблем с една друга марка автомобил, оказа се лагер в на първичната или вторичната ос(вече не помня), след смяната всичко дойде на място.
Но не знам дали си заслужава финансово за нашите е39-ки при условие, че една втора употреба сигурно е 50-100 лв.
Но не знам дали си заслужава финансово за нашите е39-ки при условие, че една втора употреба сигурно е 50-100 лв.
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
пробвай от място 2ра 1ва и тръгвай на 320та ми бе така и на един приятел по същия начин бе и си провери маслото на кутията
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Погледни си маслото в кутията...Имах същия проблем при е36-цата ми - изплюваше 1-вата, след смяна на масло всичко си дойде на мястото 

Благодаря на колегите за предположенията,ще се сменя маслото така или иначе..............
Дано има промяна

Дано има промяна

- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
Колега какво се случва?Едва ли с новото масло ще му порастнат зъби на синхронизатора... 

-0896965069-Сашо
Смених маслото на скоростната кутия и наистина този проблем >ПОЧТИ< изчезна
Навъртях и около 1000км. и за сега, само един път ми изключи от 1-ва скорост,като цяло съм доволен от резултата .............е,предполагам,че след време ще сменям скоростната кутия

Навъртях и около 1000км. и за сега, само един път ми изключи от 1-ва скорост,като цяло съм доволен от резултата .............е,предполагам,че след време ще сменям скоростната кутия

- deathwingbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Мечтае да кара: Тесличка
При мен ... първа понякога не влизаше (спирам на светофар и после не мога да тръгна), плюеше ми втора.
Това с невлизането майстори посъветваха да вкарам първо трета и после пак първа и наистина оправя проблема (но така или иначе взе да се проявява все по рядко).
Смених маслото и проблема "почти" изчезна. Даже като се замисля не помня кога за последно ми е правила мизерии от сорта.
Като цяло малко неприятно влизат скоростите, случва се да не мога да нацеля 3-та и да вкарам 5-та (пък не е като да нямам 10 години стаж) ама и баварката вече навлиза в пубертета 13 години и 330к км... нормално.
И аз се чудя кога ще и дойде времето за смяна на скоростната, но засега върши работа.
Това с невлизането майстори посъветваха да вкарам първо трета и после пак първа и наистина оправя проблема (но така или иначе взе да се проявява все по рядко).
Смених маслото и проблема "почти" изчезна. Даже като се замисля не помня кога за последно ми е правила мизерии от сорта.
Като цяло малко неприятно влизат скоростите, случва се да не мога да нацеля 3-та и да вкарам 5-та (пък не е като да нямам 10 години стаж) ама и баварката вече навлиза в пубертета 13 години и 330к км... нормално.
И аз се чудя кога ще и дойде времето за смяна на скоростната, но засега върши работа.
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Няма да се плашиш колега, е36-цата 2009-та смених маслото в кутията (правеше същия номер), карах я до 2014-та
Все още ми седи отпред пред блока колата и се кара на 3 месеца по веднъж, само за раздвижване, но продължава да няма грижи 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Morridin написа:Няма да се плашиш колега, е36-цата 2009-та смених маслото в кутията (правеше същия номер), карах я до 2014-таВсе още ми седи отпред пред блока колата и се кара на 3 месеца по веднъж, само за раздвижване, но продължава да няма грижи

Потвърждавам, и аз имах една Е36 на която кутията изплюваше 1-ва, смених маслото и после я карах 3-4 години докато не счупи мотора

12 мнения
• Страница 1 от 1