Загуба на гориво или? И още един досаден проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Загуба на гориво или? И още един досаден проблем

Мнение от Gpenev » 23 Юли 2015, 14:29

Здравейте колеги! Имам 2 проблема с които немога да се справя няколко месеца вече, и дойде време да се допитам до по опитните в този форум. Първият проблем ме тормози от близо 4 месеца вече. От 1 месец пътувам предимно извън градско, колата е на газ да уточня 520i двойния ванос 99' година. Та сипвам 30 лева(близо 14 литра)бензин преди близо 2 седмици и карам само извън градско и то на газ. На бензин само паля сутрин и карам докато не загрее колата(говорим за около 500 600 метра, тъй като загрява много бързо в това време).От 2 3 дни си паля сутрин и лапмата ми свети, няма и помен от тези 14 литра които съм заредил, имаше около 7 8 литра можеби незнам точно. Имали някакъв шанс да ми гори газ и бензин. Ходих при газаджията и ми каза че нямало как да гори и газ и бензин. Аджеба къде отива това гориво като карам само на газ....Минал съм на бензин около 20 30 км сигурно да не са и по малко и в момента карам с 4 5 литра бензин.

Другият проблем е подобен на доста колеги с е39-ки тракане от предпазните ламарини. Проблема не е от тези ламарини тъй като ги свалих, изчистих от камъчета и песъчинки, сложих ги и пак дрънчи та направо не се кара така....Проблема при мен е че дрънчи като подавам газ което ме озадачи. Само да поясня че дрънчи само сутрин като колата е още студена, след това като загрее това дрънчене изчезва. Някой колега с подобен проблем ако има да помогне малко, защото това дрънчене ме изкарва извън нерви.

Благодаря предварително и Поздрави! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Re: Загуба на гориво или? И още един досаден проблем

Мнение от Vacheto » 25 Юли 2015, 15:55

Дрънчи когато подаваш газ на място сутрин? Вдигал ли си капака, дали не идва това дрънчене от някъде другаде ваноса може би?
ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E39