e39 проблем с АBS + Видео
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525и
e39 проблем с АBS + Видео
Здравейте колеги. Наскоро закупих 1 е39 -ка 523 170 к.с не и работеше абс-а липсваше датчик така казаха... закупих нов и го сложих абс-а угасна обаче ASC-to не . Оказа се ,че моторчето на дроселовата клапа не работеше - оправих го до тук ок всички лампи угаснаха обаче като тръгна и натисна спирачката абс-помпата се включва незнайно защо някакви идеи?.

Последна промяна p3sh0 на 22 Юни 2015, 21:48, променена общо 1 път
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: e39 проблем с АBS
p3sh0 написа:Здравейте колеги. Наскоро закупих 1 е39 -ка 523 170 к.с не и работеше абс-а липсваше датчик така казаха... закупих нов и го сложих абс-а угасна обаче ASC-to не . Оказа се ,че моторчето на дроселовата клапа не работеше - оправих го до тук ок всички лампи угаснаха обаче като тръгна и натисна спирачката абс-помпата се включва незнайно защо някакви идеи?.![]()
![]()
Колега, по принцип се слага само оригинален датчик или поне производител да е фирмата, която го прави за BMW. Сблъсквал съм се с нещо подобно- нов датчик, не излиза като грешка, но абс- са се задейства дори когато колата лази в колона. Оказа се, че новият китайски датчик дава неправилна информация за въртенето на съответното колело, от там и проблема.
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
Re: e39 проблем с АBS + Видео
оказа се ,че имаше проблем и с заден десен датчик! Смених го дефакто сега задните 2 са нови и всичко ок за момента обаче проблема не се решава . Днес я закачихме на диагностика пускаме да чете и всичко ок.... тръгвам и след около 50-100 метра дава грешка в абс-а прочитаме пак и отново всичко е ОК
затова пуснахме в движение колата и погледнахме датчиците какви стойности дават.Появи се нещо доста интересно ...направил съм клип как работят. http://vbox7.com/play:8bbc3b93ac

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Да не би блока на ABS да ти е от онази кофти серията с 001 ли беше, или 000 не се сещам, ама може да е от него.
Провери си и кабелите от датчиците на ABS.
Провери си и кабелите от датчиците на ABS.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
абс-а не ми е от проблемните серии... днес ще проверявам кабелите на предните датчици да не би да губят маса 

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Колега имах подобен проблем с едно Ауди , оказа се разместен датчик на АБСа , след правилното му поставяне проблеми нямаше ! При БМВ не знам как е но при Аудито има точно определена позиция на датчика 

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
след малко слизам в гаража и ще им направя профилактика .... след това ще споделя какъв е резултата
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
Никакъв резултат!Датчиците са ок също така зачистил съм и леглата им . Прегледал съм връзките до пластмасовите кутиики ,проверил съм АСЦ -то моторчето работи подава съпротивлението при чек-а но всичко това без резултат ....
утре ще продължавам....

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
Колега провери венеца на лагера от кадето датчика чете информациа за движението. Ако е наранен при смяна на датчиците го прави този номер. Черния пръстен на снимката. Вижда се малко трудно на канал или като легнеш под колата.
Вдигни колелото и го върти бавно, гледай за нараняваня по него.
При мен се получи така при премахване на запекъл датчик и сега си имам нов лагер в багажника който чака за смяна.

Вдигни колелото и го върти бавно, гледай за нараняваня по него.
При мен се получи така при премахване на запекъл датчик и сега си имам нов лагер в багажника който чака за смяна.

SteveSR

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
ОК колега ще погледна и за това. В момента нямам време за да обърна внимание на проблема, при първа възможност ще опитам да разреша казуса както и ще споделя решението му ... 

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново. Проблемът още не е решен! Снощи ми остана малко време и демонтирах главините за да погледна въпросния пръстен според мен състоянието им не е лошо .... след почистването им работата се подобри от към диагностиката ( живи данни ) обаче прекъсването остана . Смятам да сменя 1 датчик и да опитам отново на живите данни дали ще има подобрение. Прилагам снимки на гривните

11 мнения
• Страница 1 от 1