надува маркучите и изхвърля течност

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: надува маркучите и изхвърля течност

Мнение от boksioraE39 » 31 Юли 2010, 9:22

Смени майстора!!!
И моя ТДС имаше доста проблеми то не бяха теми то що пари хвърлих и пак не ставаше,смених разбирачите и колата беше ток!
И на мен ми заваряваха преди главата и то на 3-места но допускам че при теб може главния проблем да бъде от там... Незнам колко е добър заварчика но не остават много неща.. Термостата?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от tanasko » 01 Авг 2010, 3:10

отворих колата да сложа старата помпа,но като извадихнастоящата помпа(новата) иа огледах и си е 6 нито е превартяла нито нищо и пак си я монтирах на мястото,вдигнах колата от шофьорската страна да е 20-30 см по-високо от нормалното положение,налях течността запалих я и я оставих да работи на място над 30 минути и за моя изненада маркучите си бяха в нормално състояние,под налягане но не прекалено твърди,нормално колкото си е в нормално състояние колата.въпреки това я пратих на едни доктори в Стара Загора,занимават се само с БМВ-та и мои приатели с тази марка коли ги лекуват само там.

Благодаря на всички отзовали се.Ще пиша по нататък като се установи проблема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 03 Авг 2010, 10:52

Като обезвъздушаваш охладителната система пусни парното на топло до края, иначе има вероятност да остане въздух в системата и се почва филма с твърдите маркучи. Доста неща си подменил, както и пари си хвърлил по тая кола.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 13 Авг 2010, 15:45

колега на тдс не се слага в.помпа с метални турбинки защото била с по малко витла така са ми казвали несъм сигурен затова ако имаш от някои с пласмаови пробвай с нея ако не стане незнам.успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Авг 2010, 16:12

kobrata55 написа:колега на тдс не се слага в.помпа с метални турбинки защото била с по малко витла така са ми казвали несъм сигурен затова ако имаш от някои с пласмаови пробвай с нея ако не стане незнам.успех

кой ти го каза тва.... сигурно продавача в магазина, защото има само с пластмасови :mrgreen:
Помпата няма как дае с по-малко перки на турбинката, защото тогава ще обърка/понижи тотално циркулацията на антифриза, а от там и охлаждането
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар

Мнение от tanasko » 13 Авг 2010, 19:46

kobrata55 в интерес на истината някъде четох,че на някого се е случило водната помпа да е с по-малко отвора,но ставаше въпрос за помпа с метална турбинка на която отворите са били по малко от на стандартните,и сравнявах старата ми със новата 1 към 1 са,по всичку критерии бяха еднакви.

LUCIFER'S има доста хора на които не им пука какво продават и дали циркулацията ще е добра или не,просто ги интересува да продадат частта и да си правят печалбата

ще се опитам да намерия поста където прочетох за водна помпа с по малко отвора на турбинката и да видя на кой колега се е случило

намерих го,колегата "павката" ми го е пратил на лично:

"на един тдс така му се случи.нова помпа,а грее и кипи водата.пак метална,немска,но при свалянето и сравнението с друга втора употреба се видя,че е с две перки по-малко.голямо чудене беше откъде е проблема."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Авг 2010, 20:12

tanasko написа:kobrata55 в интерес на истината някъде четох,че на някого се е случило водната помпа да е с по-малко отвора,но ставаше въпрос за помпа с метална турбинка на която отворите са били по малко от на стандартните,и сравнявах старата ми със новата 1 към 1 са,по всичку критерии бяха еднакви.

LUCIFER'S има доста хора на които не им пука какво продават и дали циркулацията ще е добра или не,просто ги интересува да продадат частта и да си правят печалбата

ще се опитам да намерия поста където прочетох за водна помпа с по малко отвора на турбинката и да видя на кой колега се е случило

"на един тдс така му се случи.нова помпа,а грее и кипи водата.пак метална,немска,но при свалянето и сравнението с друга втора употреба се видя,че е с две перки по-малко.голямо чудене беше откъде е проблема."

ще търсиш метална турбинка излята, а не ламаринена точкована.... за броя на перките вече го знаеш.... тоя дебит (обороти на перката и брой витла ) се изчислява още когато двигателя се изчислява термодинамично... ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар

Мнение от tanasko » 13 Авг 2010, 21:02

LUCIFER'S написа:
tanasko написа:kobrata55 в интерес на истината някъде четох,че на някого се е случило водната помпа да е с по-малко отвора,но ставаше въпрос за помпа с метална турбинка на която отворите са били по малко от на стандартните,и сравнявах старата ми със новата 1 към 1 са,по всичку критерии бяха еднакви.

ще търсиш метална турбинка излята, а не ламаринена точкована.... за броя на перките вече го знаеш.... тоя дебит (обороти на перката и брой витла ) се изчислява още когато двигателя се изчислява термодинамично... ;)[/quote

не знам точно как се изчислява,но честно този ремонт много ме измаря и почва да ми писва,накрая ще си взема един москвич 12 поне да це доближавам към БМВ :lalala: (макар и частично )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 16 Авг 2010, 13:27

колеги така съм чувал затова казвам че не съм компетентен аз си слагам с пласмасова перка и нямам проблем

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 16 Авг 2010, 16:06

Помпите с пластмасови турбинки са с по 10 лопатки а тия с металните максимум с по 7 да не говорим че има с по-малко :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от smoki » 02 Сеп 2010, 22:01

колега имам същия провлем с моя тдс днес смених водна помпа и термостат при мен изхвьрля водата през казанчето пиши ако откриеш твоя провлем

Потребител
Аватар

Мнение от tanasko » 11 Сеп 2010, 2:11

най накрая проблема се откри,оказа се изкривено чело на блока.след месец и половина най-накрая проблема беше открит и решен.
Благодаря на всички които се отзоваха и дано не бъдете такива каръци като мен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 14 Сеп 2010, 16:41

dinozab написа:Помпите с пластмасови турбинки са с по 10 лопатки а тия с металните максимум с по 7 да не говорим че има с по-малко :mhihi:

:yes: И самата форма на лопатките на пластмасовата (оригиналната) е различна. Лопатките са по-издължени и извити в сравнение с металните. Аз когато сменях моята търсих къде ли не метална със същата форма и брой лопатки като на пластмасовата но така и не намерих.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 14 Сеп 2010, 16:53

tanasko написа:най накрая проблема се откри,оказа се изкривено чело на блока.след месец и половина най-накрая проблема беше открит и решен.
Благодаря на всички които се отзоваха и дано не бъдете такива каръци като мен :)

не е до каръщина ,тоя мотор си има таквиз грижи ( и не само ) .. я някой с М50 ми посочи с крив блок

Потребител
Аватар

Мнение от rosi17 » 10 Юли 2015, 13:04

Здравейте, искам да попитам кой е този майстор, който поправя главите на (E 39) 525 TDS, 1999 г.? Мога ли да се свържа с него по някакъв начин, защото и аз се нахендрих вчера просто перфектно. Загря и докато спра вече бях влязла в червената зона. Сменихме термостата, но пак загрява и изхвърля водата. А никъде не виждаме нещо от което да може да се обезвъздуши тази система. (също странно). Помагайте ако можете, а ако ли не така и така днес съм на майстор, и не знам. Той май ще каже най- сигурно какво и е.

Предишна

Назад към E39