надува маркучите и изхвърля течност
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: надува маркучите и изхвърля течност
Смени майстора!!!
И моя ТДС имаше доста проблеми то не бяха теми то що пари хвърлих и пак не ставаше,смених разбирачите и колата беше ток!
И на мен ми заваряваха преди главата и то на 3-места но допускам че при теб може главния проблем да бъде от там... Незнам колко е добър заварчика но не остават много неща.. Термостата?
И моя ТДС имаше доста проблеми то не бяха теми то що пари хвърлих и пак не ставаше,смених разбирачите и колата беше ток!
И на мен ми заваряваха преди главата и то на 3-места но допускам че при теб може главния проблем да бъде от там... Незнам колко е добър заварчика но не остават много неща.. Термостата?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- tanasko
- Потребител
-
- Кара: E39
отворих колата да сложа старата помпа,но като извадихнастоящата помпа(новата) иа огледах и си е 6 нито е превартяла нито нищо и пак си я монтирах на мястото,вдигнах колата от шофьорската страна да е 20-30 см по-високо от нормалното положение,налях течността запалих я и я оставих да работи на място над 30 минути и за моя изненада маркучите си бяха в нормално състояние,под налягане но не прекалено твърди,нормално колкото си е в нормално състояние колата.въпреки това я пратих на едни доктори в Стара Загора,занимават се само с БМВ-та и мои приатели с тази марка коли ги лекуват само там.
Благодаря на всички отзовали се.Ще пиша по нататък като се установи проблема
Благодаря на всички отзовали се.Ще пиша по нататък като се установи проблема
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Като обезвъздушаваш охладителната система пусни парното на топло до края, иначе има вероятност да остане въздух в системата и се почва филма с твърдите маркучи. Доста неща си подменил, както и пари си хвърлил по тая кола.
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колега на тдс не се слага в.помпа с метални турбинки защото била с по малко витла така са ми казвали несъм сигурен затова ако имаш от някои с пласмаови пробвай с нея ако не стане незнам.успех
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
kobrata55 написа:колега на тдс не се слага в.помпа с метални турбинки защото била с по малко витла така са ми казвали несъм сигурен затова ако имаш от някои с пласмаови пробвай с нея ако не стане незнам.успех
кой ти го каза тва.... сигурно продавача в магазина, защото има само с пластмасови

Помпата няма как дае с по-малко перки на турбинката, защото тогава ще обърка/понижи тотално циркулацията на антифриза, а от там и охлаждането
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- tanasko
- Потребител
-
kobrata55 в интерес на истината някъде четох,че на някого се е случило водната помпа да е с по-малко отвора,но ставаше въпрос за помпа с метална турбинка на която отворите са били по малко от на стандартните,и сравнявах старата ми със новата 1 към 1 са,по всичку критерии бяха еднакви.
LUCIFER'S има доста хора на които не им пука какво продават и дали циркулацията ще е добра или не,просто ги интересува да продадат частта и да си правят печалбата
ще се опитам да намерия поста където прочетох за водна помпа с по малко отвора на турбинката и да видя на кой колега се е случило
намерих го,колегата "павката" ми го е пратил на лично:
"на един тдс така му се случи.нова помпа,а грее и кипи водата.пак метална,немска,но при свалянето и сравнението с друга втора употреба се видя,че е с две перки по-малко.голямо чудене беше откъде е проблема."
LUCIFER'S има доста хора на които не им пука какво продават и дали циркулацията ще е добра или не,просто ги интересува да продадат частта и да си правят печалбата
ще се опитам да намерия поста където прочетох за водна помпа с по малко отвора на турбинката и да видя на кой колега се е случило
"на един тдс така му се случи.нова помпа,а грее и кипи водата.пак метална,немска,но при свалянето и сравнението с друга втора употреба се видя,че е с две перки по-малко.голямо чудене беше откъде е проблема."
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
tanasko написа:kobrata55 в интерес на истината някъде четох,че на някого се е случило водната помпа да е с по-малко отвора,но ставаше въпрос за помпа с метална турбинка на която отворите са били по малко от на стандартните,и сравнявах старата ми със новата 1 към 1 са,по всичку критерии бяха еднакви.
ще търсиш метална турбинка излята, а не ламаринена точкована.... за броя на перките вече го знаеш.... тоя дебит (обороти на перката и брой витла ) се изчислява още когато двигателя се изчислява термодинамично...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- tanasko
- Потребител
-
LUCIFER'S написа:tanasko написа:kobrata55 в интерес на истината някъде четох,че на някого се е случило водната помпа да е с по-малко отвора,но ставаше въпрос за помпа с метална турбинка на която отворите са били по малко от на стандартните,и сравнявах старата ми със новата 1 към 1 са,по всичку критерии бяха еднакви.
ще търсиш метална турбинка излята, а не ламаринена точкована.... за броя на перките вече го знаеш.... тоя дебит (обороти на перката и брой витла ) се изчислява още когато двигателя се изчислява термодинамично...

не знам точно как се изчислява,но честно този ремонт много ме измаря и почва да ми писва,накрая ще си взема един москвич 12 поне да це доближавам към БМВ

- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колеги така съм чувал затова казвам че не съм компетентен аз си слагам с пласмасова перка и нямам проблем
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Помпите с пластмасови турбинки са с по 10 лопатки а тия с металните максимум с по 7 да не говорим че има с по-малко 

колега имам същия провлем с моя тдс днес смених водна помпа и термостат при мен изхвьрля водата през казанчето пиши ако откриеш твоя провлем
- tanasko
- Потребител
-
най накрая проблема се откри,оказа се изкривено чело на блока.след месец и половина най-накрая проблема беше открит и решен.
Благодаря на всички които се отзоваха и дано не бъдете такива каръци като мен

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
dinozab написа:Помпите с пластмасови турбинки са с по 10 лопатки а тия с металните максимум с по 7 да не говорим че има с по-малко

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
tanasko написа:най накрая проблема се откри,оказа се изкривено чело на блока.след месец и половина най-накрая проблема беше открит и решен.
не е до каръщина ,тоя мотор си има таквиз грижи ( и не само ) .. я някой с М50 ми посочи с крив блок
Здравейте, искам да попитам кой е този майстор, който поправя главите на (E 39) 525 TDS, 1999 г.? Мога ли да се свържа с него по някакъв начин, защото и аз се нахендрих вчера просто перфектно. Загря и докато спра вече бях влязла в червената зона. Сменихме термостата, но пак загрява и изхвърля водата. А никъде не виждаме нещо от което да може да се обезвъздуши тази система. (също странно). Помагайте ако можете, а ако ли не така и така днес съм на майстор, и не знам. Той май ще каже най- сигурно какво и е.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2